Forside Nyheder

WWDC 2017: Det kunne vi lide, og det var vi mindre begejstret for

-

Redaktionel kommentar

Der er altid gode – og mindre dårlige præsentationer, og præsentationen står som en af de meget gode i nyere tid. Ikke for produkterne, men for de ting Apple fokuserer på.

Glem alt om nye iPad Pro, iMacs, opdaterede CPU’er og hvad der ellers blev vist af hardware der ikke var nyt. Og tænk så på hvad Apple egentligt præsenterede i aften.

Apple åbnede deres økosystem for udviklerne i en stor grad ved at give adgang til Machine Learning og deres AR teknologi.

Men en ting bemærkede jeg med gru. Apple lukker Google og andre store tracking-spillere ude af deres Safari Browser, mens Apple stolt selv meddelte, at søger du på Island i Apple Maps, så får du 2 min. senere spændende nyheder om Island i dit nyhedsflow og sågar i dit tastatur som staveforslag.

Er det ikke bare en moderne omskrivning af at lade ulven passe på får?

 

Apples hjemmehøjttaler er der intet nyt i

At Apple gerne vil ind på det lukrative marked for intelligente hjemmehøjttalere og personlige assistenter er forventeligt, men hvorfor gjorde Apple intet for at udskille sig fra de andre?

Apple er lige løbet skrigende bort fra routermarkedet med nedlæggelse af afdelingen bag, men havde Apple nu været smarte, så havde de med HomePod haft en fantastisk mulighed for at lave et MESH netværk der udover at sprede musik og vejrudsigter, også gav god dækning til de mange enheder som Apple efterhånden havde fået listet ind i vores stuer og værelser. Det havde løftet dem lidt over de andre.

 

 

MobilePay bør ryste i bukserne

Jeg ved godt at Apple Pay endnu ikke er i Danmark, men Apple har allerede vores kreditkort information, og der er ikke langt fra idé til handling, og med iOS 11 kommer deres “person-til-person” betaling.

Apple Pay-brugere vil kunne sende betalinger til venner og familie og modtage betalinger af samme vej på en hurtig, nem og sikker måde De kan sende penge og modtage betaling direkte i Beskeder, eller de kan bede Siri om at betale andre via de kredit- og betalingskort, der allerede findes i deres Wallet.

Når brugerne modtager en betaling, går pengene ind på deres nye Apple Pay Cash-konto. De kan så bruge pengene med det samme ved at sende dem til en anden person, betale for køb med Apple Pay i forretninger, apps og på nettet eller overføre dem fra Apple Pay Cash til deres bankkonto.

De forrige to afsnit er ikke skrevet af mig, men en del af den pressemeddelse som Apple Danmark netop har sendt ud. Og tro mig. Apple ville ikke skrive så meget, hvis den del af Apple Pay ikke snart kom til Danmark.

 

AirPlay 2 bliver godt for BEOPLAY og Libratone

Jeg ved godt at Libratone allerede har et velfungerende multi-rum, men at få direkte adgang til AirPlay 2’s DNA løfter dem lige op i en anden liga. Hvor de nu kan konkurrere direkte imod Sonos, fordi de ikke behøver at have hele paletten selv.

Du kan have en god AirPlay 2 soundbar fra en leverandør, og så nogle lækre Libratone eller BEOPLAY højttalere i andre rum. Det gør det bare så meget lettere at sælge til kunderne, når de kan shoppe frit fra den – eller de leverandører som de stoler på sælger dem den bedste lyd og funktionalitet.

 

Glem alt om Apple Watch

Når de største nyheder i WatchOS 4 er nogle dansende dukker fra Toy Story, en Siri urskive og så lidt integration til Fitness World, så er der noget helt galt.

Apple har simpelthen ikke flyttet baren for hvor de vil hen med deres smart-ur, der for mange efterhånden bare er et flot notifikationscenter, som det heller ikke virker som om Apple tror så meget på.

 

Jeg er begejstret

Jeg er super begejstret. Det har jeg også fortalt til andre journalister fra Radio 24syv og Ritzau. Ikke fordi jeg syntes der var noget der havde Steve Jobs WOW-effekten, men fordi jeg ser at Apple nu fokuserer på det vigtigste. Fede apps og fede funktioner.

Men når jeg alligevel er begejstret, så skyldes det alt det som udviklerne nu kan lave med de API’er som Apple stiller til rådighed, og om iOS 11 og MacOS High Sierra bliver en succes, kommer som altid an på de udviklere der laver de fede apps til Apples enheder.

Men inden jeg smider seks stjerner for forestillingen, så lad os lige se hvad der virker og ikke virker når iOS 11 og MacOS High Sierra rammer gaderne.

Men for mig var det en af de bedste WWDC præsentationer i de seneste år. Hvad syntes du?

 

Annonce