Forside Indhold og distribution Spil features

Xbox One X bliver den heftigste konsol til dato

-

Microsofts Project Scorpio-konsol er nu officielt afsløret.

Den får navnet Xbox One X og er ifølge Microsoft den mest kraftfulde spilkonsol på markedet lige nu.

Samtidig – og måske lidt overraskende – er det den mindste Xbox nogensinde lavet.

Scorpio er navnet på hoved-processoren i maskinen, der kan levere ydelse, der allermest minder om en high-end-spilcomputer eller måske endda end professionel server. Den har 6 teraflops ydelse, og hvis man skal stole på TechRadar, der har forsøgt at sammensætte en pc med tilsvarende ydelse, kan man ikke engang få grafikkortet og CPU’en for de penge, man kan forvente Xbox One X kommer til at koste.

Xbox One X (forrest tv) og Xbox One S (bagerst th)

Der sidder 12GB hukommelse i maskinen, der udveksle bits med Scorpio-CPU’en ved en hastighed på 326GB i sekundet ifølge Microsoft.

Det er den slags regnekraft, der skal til for at levere den slags grafisk ydelse, Xbox One X bliver solgt på. Som forventet er det en konsol, der kan afvikle spil i fuld 4K-opløsning i 60 fps, hvilket ikke bare giver et mere fotorealistisk grafikbillede, men også gør bevægelser og action langt mere glatte at se på.

Den bedste måde at opleve forskellen på, er ved at se gameplay-traileren herunder og huske at sætte opløsningen på YouTube op på max.

Men det er ikke kun opløsning og frame rate, Xbox One X er god til. Den kommer også med HDR, Wide Color Gamut, Dolby Atmos og så leverer One X det, som mange blev så skuffede over ved lanceringen af PS4 Pro: Den har et 4K UHD Blu-Ray-drev ombord.

 

 

Microsoft har ikke bare lært af Sonys fejl ved lanceringen af PS4 Pro, de har også lært af sine egne fejl.

De kompatibilitets-issues, der var ved lanceringen af Xbox One har de sørget for ikke at få denne gang. Firmaet lover, at alle Xbox One-spil og alt tilbehør også kommer til at virke på Xbox One X fra dag ét.

Xbox One X bruger endda noget, Microsoft kalder supersampling til at få 1080p-indhold til at se endnu bedre ud end på Xbox One.

 

 

Pris og tilgængelighed

Xbox One X koster kr. 3.999,-

Udkommer 7. november

 

Annonce