Forside Indhold og distribution Film

Xiaomi dumper prisen på laser-projektorer

-

Når man går i en moderne biograf i dag, ser man som regel på billeder fremvist med en laser-projektor.

Men sådan nogle er møghamrende dyre, så det er kun rige og virkelig entusiastiske hjemmebiograf-entusiaster, der investerer i dem.

Men det vil Xiaomi nu lave om på. Firmaet, der fortsat breder sine aktiviteter ud i mange andre grene af forbrugerelektronikken end de smartphones, de startede med, kommer nu med Mi Laser Projector, der er i den mere overkommelige ende af prisskalaen.

Den annoncerede, vejledende udsalgspris i Kina (før danske afgifter kommer oven i) er på lige under 10.000 kroner.

For det får man så en short-throw-projektor, der kan leverer op til 5000 lumens og en kontrastrate på 3000:1 i en 150 tommers skærmstørrelse. Den leverer det dog kun i 1080p.

Laser-teknologien i Mi Laser Projector bliver leveret af Appotronics, der leverer laserne i 90 procent af de projektorer, der sidder i kinesiske biografer. DLP-teknologien kommer fra Texas Instruments. Der sidder højttalere i den, samt en udgave af Xiaomis seneste tv-streamingboks.

Vi ved endnu ikke, om projektoren bliver tilgængelig uden for Kina, men om ikke andet, så er det da et tegn på, at laserprojektorer er på vej i den rigtige retning, rent prismæssigt.

Annonce