Forside Nyheder

Apples øretelefoner var inspireret af stormtropper

-

Hvis du synes, Apples øretelefoner ligner noget fra Star Wars, så er du ikke helt galt på den.

I et interview med Wall Street Journal fortæller Apples chefdesigner Jony Ive om sine inspirationkilder, og ikke mindst om designtankerne bag Apples nye, rumskibslignende hovedkvarter, Apple Park.

Men han løfter også sløret for, hvad der ligger bag designet af firmaets øretelefoner. Firmaets ’EarPods’ (de kabelbårne forgængere for AirPods) blev redesignet for nogle år siden, og endte med også at danne grundlag for AirPods-designet.

Da Jony Ive skulle designe disse, havde han stormtropperne fra ’Star Wars’ i baghovedet. De hvidklædte soldaters bløde former og de sort/hvide kontraster var angiveligt inspiration for, hvordan EarPods kom til at se ud. Det skulle Jony Ive havde fortalt filminstruktøren JJ Abrams i forbindelse med arbejdet på ’The Force Awakens’.

Som The Verge bemærker, så går inspirationen dog to veje. De refererer til en artikel i Vanity Fair, hvor det blev gjort klart, at redesignet af stormtropperne til The First Order i ’The Force Awakens’ tog udgangspunkt i spørgsmålet: ”Hvad ville Apple gøre?”.

 

Annonce