Forside Nyheder

Det bruger vi det mobile net til, når vi rejser

-

97% af danskerne vil bruge mobilen, når de er ude at rejse.

Det er der måske ikke så meget nyt i, især ikke efter de nye EU-regler om roaming er trådt i kraft.

Lidt mere overraskende er det måske, at et stort flertal, 86%, stadig har tænkt sig at bruge Wi-Fi, når de er på nettet i udlandet, til trods for at data-roamingpriserne er kommet langt ned. Mange gør det for at spare penge og for at slippe for at komme tæt på sin gigabyte-grænse på den måde.

Tallene kommer fra en ny undersøgelse, som Norstat har lavet for teleselskabet OiSTER. I undersøgelsen kan man også læse, hvad folk har tænkt sig at bruge mobilen til, når de er ude at rejse.

Her kan det måske overraske, at kun meget få har tænkt sig at streame musik og film. Kun 12 procent kan forestille sig at streame musik via deres telefon i udlandet, mens film er helt nede på 4%.

Det er snarere de mere rejse-orienterede aktiviteter, samt opretholdelsen af det normale liv, der trækker. F.eks. siger næsten hver anden adspurgte (mellem 45% og 49%), at de vil bruge nettet på mobilen til at finde vej via kort-apps, tjekke sociale medier, læse nyheder og søge generel information på nettet.

37% vil søge efter ferie-relateret info, såsom lokale restauranter m.v., og 33% forventer at bruge netbanken på mobilen i ferien. Nogle vil formentlig finde det forstemmende, at 73% forventer at tjekke deres e-mail på smartphonen i sommerferien.

Hvis nogle af læserne allerede er dødtrætte af at se på andre folks feriebilleder på Facebook, kan det måske trøste, at kun 26% af de adspurgte siger, at de vil lægge billeder op på sociale medier under ferien. Det kunne med andre ord være meget værre.

Annonce