Forside Produkter Connected Home

iRobot: I kan trygt betro os at støvsuge hjemmets ‘dirty secrets’

-
Roomba samler ikke kun støv op, på sin vej rundt i hjemmet. Foto: Shutterstock.com. Grafik: recordere.dk

Robotstøvsugerfabrikanten iRobot (Roomba) har haft en uge med ‘sug i maven’, efter en tur i medierne. Nu slår de bak ift. at sælge indsamlede data.

Det hele begyndte med et interview med nyhedstjenesten Reuters. Her ville stifter, direktør og bestyrelsesformand i iRobot Corp, Colin Angle, gerne fortælle om robotstøvsugerens kortlægningsteknologi.

Om hvordan de seneste støvsugere fra iRobot er på WiFi og udveksler data fra kortlægning af hjemmet med moderselskabet. I første omgang for at robotterne kan blive bedre til jobbet – at gøre rent – men Colin Angle så flere muligheder i denne kortlægning.

I interviewet lod han forstå at denne kortlægning af hjemmene ville være guld værd for selskaber der leverer til IoT – det intelligente hjem. Han kom derfor med en forudsigelse om at indenfor 2 år ville disse data nok være i hænderne på en af de tre store på området: Apple, Google og Amazon.

Efter en tur i medierne med den historie så slår iRobot nu bak.

De ønsker ikke at sælge disse kortlægningsdata og det understreges at hvad data fra hjemmet benyttes til altid vil være i kundernes kontrol. Det skriver de i en henvendelse til ZDNet.

Hjemmet støvsuges godt nok fortsat for mere end støv og skidt, men det bliver mellem dem og kunderne, med mulighed for at fravælge anden anvendelse end til forbedring af rengøringsjobbet.

Hele svaret fra iRobot til ZDNet kan læses herunder.

 

Svar fra iRobot til ZDNet

First things first, iRobot will never sell your data. Our mission is to help you keep a cleaner home and, in time, to help the smart home and the devices in it work better.

There’s no doubt that a robot can help your home be smarter. It’s the data it collects to do its job, and the trusted relationship between you, your robot and iRobot, that is critical for that to happen. Information that is shared needs to be controlled by the customer and not as a data asset of a corporation to exploit. That is how data is handled by iRobot today. Customers have control over sharing it. I want to make very clear that this is how data will be handled in the future.

You may also want your robot to work with other connected devices in your home. For this to work, we will also require your permission, and we will always ensure secure means of communication between devices.

Together, we’re creating a future where robots help people live richer lives and ultimately retain their independence as they age. These conversations are useful in that they allow for clarity in our mission and commitments to our customers – and to have our commitment challenged and tested.

I hope this helps clarify our stance.

Sincerely
Colin Angle, Chairman, CEO and Founder, iRobot

 

Annonce