Forside Nyheder

Kvinder foretrækker DR1 og mænd foretrækker TV 2

-
Foto: hootie2710 / 123rf.com

Mænd og kvinder har ikke samme favorit-kanal, og der er fortsat regionale forskelle i hvad vi ser på TV.

DR Medieforskning der har kastet et blik på de aktuelle tv-vaner blandt danskerne. Her giver de en frisk status på danskernes foretrukne kanaler og programmer.

Deres seneste forskning afslører både at der er en del forskelle i mænd og kvinders tv-vaner, men også at der er regionale forskeller i vores valg af tv-programmer.

På trods af Danmarks begrænsede størrelse, er der alligevel relativ stor forskel på hvilke tv-programmer, der hitter hvor, og forskel på, hvad der bliver set i land og by. Ligesom der er forskel på, hvad mænd og kvinder ser.

“For eksempel har mænd og kvinder hver deres foretrukne tv-kanal. Seerandelen blandt kvinder er højst på DR1, mens mænds foretrukne valg er TV 2 – sådan helt generelt. Kanaler som DR2 og TV 2 News er størst blandt mænd, mens TV 2 Charlie og TV3 er det blandt kvinder”, lyder det fra medieforsker Jakob Vikær Hansen fra DR Medieforskning.

 

Regionale forskellen populariteten af DR1 og TV 2

Ser man på de forskellige dele af Danmark, er der også forskel på, hvad der bliver trykket frem på fjernbetjeningen.

Mens DR1 målt på seerandele er den største kanal i Midtjylland, i Region Sjælland og hovedstaden, er TV 2 størst i Syddanmark og i Nordjylland.

“Én anden iagttagelse er også, at TV 2 News er i tv-seernes top 5 i hovedstadsområdet, mens den ikke er det i resten af landet. Her er det TV 2 Charlie, der er det – sammen med DR1, TV 2, DR2 og TV3, som ligger i top fem i alle områder af Danmark”, fortæller Jakob Vikær Hansen.

 

’Badehotellet’ hitter i Nordjylland

DR Medieforskning er også gået ned på programniveau med, hvem der ser hvad – og også her er der forskelle visse steder.

“DR-programmer som ’Historien om Danmark’, ’Matador’ og ’Arvingerne’ rammer rimelig bredt geografisk. Dog har en dramaserie som ’Arvingerne’ en lidt højere seerandel i hovedstaden”, fortæller Jakob Vikær Hansen.

På en serie som TV 2’s ’Badehotellet’ er forskellene større. I Sydjylland og Nordjylland er det for eksempel henholdsvis 71 og 73 procent af alle, der har fjernsynet tændt, når det bliver sendt, som har stillet ind på serien om Andersens lille badehotel – mens det samme tal er 54 procent i Region Hovedstaden.

Ser man på sport, blev håndbold-VM fulgt mindst i hovedstaden og mest i Nordjylland, mens Kanal 5’s fodboldlandskampe i 2017 marginalt er blevet fulgt af lidt flere øst for Storebælt end vest for.

 

FAKTA

Her havde udvalgte programmer størst seerandel i 1. halvdel af 2017

– ’Matador’ (DR1): Region Sjælland
– Håndbold-VM (DR1 + TV 2): Region Nordjylland
– ’Arvingerne’ (DR1): Region Hovedstaden
– Eurovision Song Contest (DR1): Region Nordjylland
– Danmarks Indsamling (DR1): Region Midtjylland og Region Sjælland
– TV-Avisen (DR1): Region Hovedstaden
– Badehotellet (TV 2): Region Nordjylland
– Mercur (TV 2 Charlie): Region Syddanmark
– Go’ Morgen Danmark (TV 2): Region Nordjylland
– Familien fra Bryggen (TV 3): Region Hovedstaden

Kilde: Kantar Gallup TV-Meter, Målgruppe: 3+ år, Data: Live + VOSDAL

 

Annonce