Forside Nyheder

LG Q8 har er en V20 i en mindre pakke – inklusive DAC

-

Hvis du er glad for god lyd i din Android-smartphone, har du nok overvejet en LG V20 mere end én gang.

Den har sin egen, dedikerede DAC indbygget, der kan levere Hi-Res Audio og i det hele taget bare lyder bedre end en standard-smartphone. Problemet har været, at den fås i flere udgaver, og udgaven med DAC har været svær at opdrive i Skandinavien.

Angiveligt kommer V30 til at råde bod på dette. Men før det sker, får europæere en chance for at købe en LG-smartphone med den førnævnte DAC ombord, der generelt minder en hel del om en V20 i en mindre udgave.

Q8 er navnet, og ud over den førnævnte ESS Quad DAC, har den en 5,2 tommers skærm med 2560 x 1440 pixels opløsning. Det er noget mindre end V20’erens phablet-størrelse, og den ekstra skærm i toppen af V20 er naturligvis heller ikke til stede.

Men derudover er Q8 stort set mage til V20 indvendigt. Ligesom V20 er den baseret på et Snapdragon 820-chipset med 4GB RAM og har et batteri på 3.000 mAh. V20s batteri er 200 mAh større, men det skal til gengæld også levere strøm til to skærme, hvoraf den ene er væsentligt større end Q8’erens. En anden forskel er, at Q8 er IP67-certificeret, hvor V20 ikke er lavet til at modstå støv og vand.

Prisen er ikke afsløret i skrivende stund, men det forventes, at Q8 bliver billig, eller i hvert fald væsentligt billigere end LGs nuværende flagskibe. Ikke mindst taget i betragtning, at den kører med sidste års Snapdragon-chipset.

Men hvis god lyd er vigtig for dig, kan Q8 godt være værd at kigge efter, når den dukker op, hvilket allerede kan blive senere i denne uge.

Annonce