Forside Nyheder

NASAs historie kan ses på YouTube

-
NASA månelanding

Hvis der ikke er grænser for din fascination af det ydre rum har NASA netop givet dig en stor gave.

Det amerikanske rumagentur har netop lagt 300 videoer op på YouTube fra hele deres historie, og der er yderligere 200 på vej.

Fordi det er et amerikansk, offentligt ejet organ har NASA pligt til at tilgængeliggøre så meget som muligt af det materiale, der ikke er hemmeligstemplet af nationale sikkerhedsårsager. Derfor er NASAs hjemmeside også en sand guldgrube af informationer.

Men det har knebet med adgangen til NASAs videoarkiver. Disse har været tilgængelige via hjemmesiden, men har ikke været specielt søgbare eller mulige at finde via Google.

Klippene dokumenterer primært NASAs forskningsforløb, så man kan f.eks. se et klip fra 1947, hvor den tidlige Skystreak-raket bliver samlet. Den skulle ifølge Motherboard få måneder senere sætte verdensrekord ved at opnå en hastighed på over 1000 km/t.

Der er også videoer fra rumfærge-programmet, hvor man f.eks. kan se landingsvideoer med den allerførste rumfærge, Enterprise, fra 1976. Enterprise kom aldrig ud i rummet, men blev kun brugt til tests tættere på jorden.

Du kan se NASAs nye historie-baserede YouTube-kanal her.

 

Annonce