Forside Produkter Mobil

Nokia 8 bliver en billig topklasse-telefon

-

Siden HMD Global relancerede Nokia-brandet som en smartphone-producent tidligere i år, har vi set en del helt billige og mellemklasse-smartphones fra dem.

Der har sågar været en enkelt, ultrabillig retro-telefon. Men der har ikke rigtig været nogen smartphone, der kommer op i topklassen og kan konkurrere med flagskibene fra Apple, Huawei, Samsung og alle de andre.

Nu begynder Nokia dog at nærme sig denne klasse. Nokia 8 skulle angiveligt være så tæt på en flagskibstelefon som vi kommer lige nu. Det melder Evan Blass, der som vanligt har kilderne i orden og har fået fingre i et foto af den nye telefon.

Nokia 8 har et dobbeltkamera bagpå med to 13MP-kameraer. Disse bringer minder om fordums Nokia-smartphones, for de har nemlig Carl Zeiss-optik, ligesom tidligere Nokia-modeller.

Telefonen skulle angiveligt være baseret på Snapdragon 835-chipsettet, hvilket rent processormæssigt bringer den op i topklassen for 2017. Nokia/HMD Global har dog valgt at holde fast i en fysisk, oval knap med en fingeraftrykslæser foran, i stedet for at springe med på trenden, hvor skærmen fylder hele forsiden.

Der skulle være en 2560×1440 pixels opløsning på den 5,3 tommer store skærm, og man vil kunne vælge mellem 4 og 6 GB RAM til hukommelsen. Den skulle komme med Android 7.1.1.

Nokia 8 vil dog stadig være billig, hvis man skal tro tyske WinFuture. De har opsnappet en pris fra en ubenævnt, skandinavisk forhandler, der siger, at prisen kommer til at ligge på 589 Euro, altså omkring 4.300 kroner.

En mulig lanceringsdato er 31. juli, hvilket jo ikke er så langt væk.

 

Annonce