Forside Indhold og distribution Spil features

Nyt spil til Nintendo Switch er ude nu

-

Splatoon 2 er på gaden idag. Vi har kigget nærmere på det.

Nintendo Switch er langsomt, men sikkert ved at opbygge et glimrende spilkatalog. Seneste skud på stammen er Splatoon 2. Spillet er ret beset et skydespil, men vel at mærke et helt harmløst et af slagsen – du skyder nemlig med farverig maling fremfor krudt og kugler.

Annonce:

Spillet er tiltænkt a foregå online, men kan heldigvis også spilles lokalt i co-op eller helt alene i den ca. 6 timer lange singleplayerdel. Som ny i Splatoon-universet tjener singleplayerdelen som en kærkommen måde at lære spillet at kende, ligesom du får stiftet bekendtskab med de mange våben og derved rustes til onlinespillene.

Online sker der for alvor ting og sager, når du i Turf war kæmper om at male så meget af banen i din farve, samtidig med at fjender splattes til med maling. Det er ufarligt men ganske underholdende. Udover Turf war byder spillet på en række varianter af velkendte spil set i mange andre skydespil. De mange våben er varierede og sjove og du kan opgradere på livet løs.

Mens Splatoon 2 er underholdende, ser flot ud og nok skal kunne opholde en i timevis, så har det et problem hvad angår selve styringen. Det fungerer egentlig udmærket med pro-controlleren, men så snart du tager konsollen i brug som håndholdt spillekonsol, bliver det lidt noget hø.

Spillet understøtter motion control og er opbygget således at sigtet foregår med motion control, mens styringen af din figur sker med analogpindene. Når du forsøger at følge med i hvad der foregår på den lille håndholdte skærm (og der sker som regel en hel del), samtidig med at du drejer kroppen rundt som en gal for at tage sigte, ja så skal der ikke meget til før frustrationerne melder sig.

Man kan naturligvis vælge at slå motion styringen fra, men at sigte alene med de små analogpinde er heller ikke optimalt, dertil er styringen simpelthen for løs og upræcis.

Jeg opnåede det bedste resultat i tabletop mode, altså hvor jeg afmonterede controllerne og stillede skærmen for sig selv. Herved forstyrrende motion styringen ikke selv skærmbilledet. Selvom det er blevet bedre med tiden og godt kan spilles på farten, blev det dog aldrig helt godt.

Bortset fra den klodsede styring er Splatoon 2 stadig et glimrende spil. Jeg kan se mange underholdende stunder foran mig online og har du nogle venner du kan teame op med/mod, er der ingen tvivl om at Splatoon 2 vil være en rigtig fin tilføjelse til dit Switch-bibliotek. Men forvent lidt tilvænning.

Herunder kan se længere film, der forklarer meget mere om spillet.

 

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.