Forside Nyheder

Storby forbyder brug af smartphones ved fodgængerovergange

-
(Foto: Ed Yourdon)

Det ser ud til at være et seriøst problem, at folk glor ned i deres smartphone, når de er ude at gå.

Som Engadget skriver, så har adskillige byer verden over lavet forsøg med forskellige løsninger, der kan få folk til at være mere opmærksomme i trafikken. I både Holland og Australien har man forsøgt at bruge lys til at holde på folks opmærksomhed, når de krydser en fodgængerovergang.

Men nu tager en større, amerikansk by konsekvensen. Den største by på Hawai’i, Honolulu, forbyder nu brug af smartphones ved fodgængerovergange fuldstændig.

Hvis en politibetjent får øje på, at man går over gaden med blikket rettet ned mod ens smartphoneskærm, vanker der en bøde på op til 99 dollar, eller cirka 650 kroner. Den højeste bøde bliver betalt af dem, der er blevet taget før. Førstegangsforteelser straffes noget billigere, med en bøde på 15 dollar, eller omkring 100 kroner.

Man er dog undtaget, hvis man er i gang med at ringe til alarmcentralen – heldigvis.

Den nye lov træder i kraft 25. oktober, og derefter vil vi se, om tendensen breder sig til andre amerikanske byer og videre til Europa.

Annonce