Forside Nyheder

DJI skruer bissen på: Opdater din drone eller den er ‘grounded’

-

Droneproducenten DJI tager mere hårdhændede metoder i brug for at få ejerne til at opdatere softwaren i dronen.

DJI har udsendt en opdatering til deres drone-model Spark. Det er en obligatorisk opdatering, som DJI ønsker at alle kunder lægger på.

Det er der ikke noget usædvaneligt i. Sådan en opdatering kan udføres med pisk eller gulerod, og normalt anvendes guleroden – eksempelvis at der lokkes med flere nyheder som får kunderne til at opdatere.

DJI går egne veje og anvender pisk istedet. De har udsendt en meddelelse til Spark-kunderne om at få opdateret deres drone inden 1. september, ellers vil den blive ‘grounded’. Det skriver BBC.

DJI: “If the firmware of either the aircraft or the battery is not updated by September 1, Spark will not be able to take off.”

Kravet fra DJI har skabt bestyrtelse hos kunderne, fortæller Gary Mortimer, der skriver for SUAS News, et amerikansk medie om droner, til BBC.

DJI-kunderne synes ifølge ham at det lyder fint med en opdatering, men de er ikke begejstrede for at erfare at DJI Spark er udstyret med en fjernstyret ‘kill switch’, hvor DJI bare kan slukke for dronens flyvefærdigheder.

 

Annonce