Forside Nyheder

Kanal 5 overhalede TV3 i juli

-
I juli overhalede Kanal 5 TV3 (ill. recordere.dk)

For første gang nogensinde var Kanal 5 større end TV3 blandt 15-50-årige i en hel måned. Dermed blev juli den foreløbige kulmination på en støt stigende markedsandel for Discovery Networks Danmarks hovedkanal.

Siden Kanal 5 blev lanceret i 2004, er afstanden mellem den og MTG-gruppens hovedkanal, TV3, gradvist mindsket. Tendensen er fortsat i 2017, hvor juli måned blev kulminationen på udviklingen, da Kanal 5 for første gang nogensinde overgik TV3 på tværs af en hel måned.

”Vi er ovenud begejstrede for, at Kanal 5 i et meget konkurrencepræget marked, hvor alle investerer mere i indhold, vinder markedsandele. Den udvikling er strategisk enormt vigtigt, fordi stærke hovedkanaler bliver vigtigere dag for dag i nutidens medielandskab. At vi i juli tilmed overgår vores dygtige konkurrenter på TV3 er selvfølgelig en ekstra fjer i hatten, som giver os ekstra drive i tiden, der kommer”, siger Anne Garlichs, VP content and Programming, Discovery Networks Danmark.

I det kommercielle tv-univers, der omfatter TV-kanaler med reklamer, havde Kanal 5 en gennemsnitlig seerandel på 8,7 % mod TV3’s 8,5 % i den kommercielt attraktive målgruppe, de 15-50-årige.

Har fat i 6,1% af de danske TV-seere

Kanal 5 har fået en seerandel på 6,1%, og overhaler dermed TV3’s 6,0%.

Annonce