Forside Nyheder

Netflix snupper tidens største serie-hitmager fra ABC

-

Hvis man er i tvivl om, hvor magtfulde, Netflix er ved at blive, skal man bare se på deres seneste rekruttering.

Det er nemlig ingen ringere end Shonda Rhimes, der anses for at være et af de største navne indenfor tv-serier i vore dage.

Når det er specielt stort for Netflix, er det fordi Rhimes normalt er i stald hos det Disney-ejede tv-selskab ABC og hendes serier har normalt hjemme der. Netflix er altså lykkedes med at hive en af skaberne af nogle af de mest succesrige serier i nyere tid væk fra en national, amerikansk tv-kanal, der er ejet af verdens næststørste mediegigant.

Under sit produktionsselskab ShondaLand har Rhimes skabt gigantiske seriehits som ’Grey’s Anatomy’ og dens spin-offs, ’Scandal’ og ’How to get Away With Murder’. Det er netop ShondaLand, der nu rykker sine produktioner over på Netflix i stedet for ABC selvom ovenstående serier bliver på tv-kanalen og Rimes selv vil også fortsætte arbejdet med ABC-serier, hvor hun har en forpligtelse.

Shonda Rhimes siger til Wall Street Journal, at hun »glæder sig til at komme væk fra den knusende hverdag på flow-tv«, mens Netflix’ indholdschef Ted Sarandos har kaldt hende »En af tv-historiens bedste historiefortællere«.

Annonce