Forside Indhold og distribution Musik

Officielt: Amazon Echo understøtter nu multirum – og vil kunne styre andre højttalere

-

Så annoncerede Amazon endelig, at deres Echo-højttalere nu kan bruges i et multirums-setup.

Eftersom den nærmeste konkurrent, når det gælder intelligente højttalere, Google Home, har understøttet multirum i nogen tid, har Amazon haltet en smule bagefter på denne front. Rygterne har dog gået i noget tid om, at funktionen var på vej, og nu er den her.

Men Amazon annoncerede samtidigt noget andet, der også kan være interessant for de, der ikke er lykkedes med (eller har gidet) bestille en Echo hjem fra udlandet.

Amazon har nemlig annonceret et ’Connected Speaker’-API til den virtuelle assistent Alexa, der bor i Echo. Idéen med dette er, at man skulle kunne bruge Alexa til at styre andre højttalere med – også dem, der ikke står Amazon på.

Ifølge en udtalelse fra Amazon arbejder de allerede med Sonos, Samsung, Bose og Sound United om at integrere Alexa-kontrol. Det vil reelt betyde, at man kan bede en Amazon Echo om at spille musik fra Spotify på en Sonos-højttaler, der står i et andet rum. Eller at man kan gøre det samme, hvis man har en Alexa-enhed, der ikke er en højttaler, såsom en smartphone eller en Amazon Fire TV-boks.

Annonce