Forside Indhold og distribution Film

Optagelserne til den danske tv-serie Lykke-Per er igang

-
Lykke-Per. Foto: Rolf Konow / TV 2

Optagelserne til den nye danske miniserie ’Lykke-Per’ er nu i gang.

Med Bille August som instruktør er optagelserne af TV 2s hidtil største fiktionsprojekt netop gået i gang – nemlig miniserien ’Lykke-Per’ baseret på Henrik Pontoppidans litterære mesterværk.

Nordisk Film står bag produktionen, som også resulterer i en spillefilmudgave af ’Lykke-Per’.

Annonce:

For Bille August er filmatiseringen af Pontoppidans værk en mangeårig drøm, der går i opfyldelse.

“’Lykke-Per’ er en moderne historie og samtidig en fantastisk kærlighedsfortælling – måske en af de smukkeste, der er skrevet. Per Sidenius er en selvrealiserende, moderne narcissist og fantast, som man – på trods af hans fejl – ikke kan lade være med at holde af”, fortæller instruktør Bille August og fortsætter:

“Overfor står hans forlovede Jakobe som et af de stærkeste kvindeportrætter, der nogensinde er skabt. ’Lykke-Per’ er drevet af relationer, og med de skuespillere, vi har på holdet, bliver det både nærværende og rørende”

 


Instruktør Bille August (th.) sammen med de to hovedrolleindehavere i miniserien ‘Lykke-Per’: Katrine Greis-Rosenthal som Jakobe og Esben Smed som Per Sidenius. Foto: Rolf Konow / TV 2

 

Titelrollen spilles af Esben Smed, der i februar blev hædret som Shooting Star ved filmfestivalen i Berlin, og som bl.a. har spillet med i filmen ’Sommeren ’92’ og DR1-serien ’Bedrag’.

I rollen som Jakobe ses Katrine Greis-Rosenthal, som bl.a. er kendt fra filmen ’Fasandræberne’, DR1-serien ’Broen III’ og TV 2-serien ’Bedre skilt end aldrig’.

På rollelisten står også bl.a. Peter Plaugborg, Rasmus Bjerg, Anders Hove, Tammi Øst, Tommy Kenter, Morten Hauch-Fausbøll, Ole Lemmeke, Benjamin Kitter og Julie Christiansen.

 

Lykke-Per. Foto: Rolf Konow / TV 2

 

Et af de væsentligste værker i dansk litteratur

Henrik Pontoppidans ’Lykke-Per’ er et af de væsentligste værker i dansk litteratur og er en del af den danske kulturkanon. Det er – foruden at være en medrivende kærlighedshistorie – en udviklingshistorie om et moderne, ambitiøst menneske, der stræber efter det lykkelige liv og frigørelsen fra barndomshjemmets snævre rammer.

’Lykke-Per’ er en fortælling om valget mellem karriere og familie, og samtidig er ’Lykke-Per’ en fascinerende beskrivelse af Danmark i slutningen af 1800-tallet – på kanten af det moderne gennembrud.

Optagelserne til miniserien ’Lykke-Per’ er startet i København og kommer også til at foregå på Lolland, i Jylland, på Fyn og i Østrig.

 

Tilgængelighed

TV 2 forventer at kunne sende ’Lykke-Per’ som miniserie i begyndelsen af 2019 – på TV 2 og TV 2 PLAY.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.