Forside Nyheder

Afsløret af pinkode: Stjålet B&O TV tilbage efter små 2 år

-
Det stjålne BeoVision Avant står i denne kasse. Foto: recordere.dk

Et stjålet BeoVision Avant er dukket op efter næsten 2 år, afsløret af B&Os sikkerhedssystem.

Bang & Olufsen har i mange år kørt med deres eget sikkerhedsystem, der skal forhindre at stjålne varer kan tages i brug, og samtidig være med til at afsløre tyve og hælere.

Det fungerer på den måde at når TV’et ankommer fra fabrikken, så har det en unik pinkode som skal indtastes før det kan bruges.

Annonce:

Denne pinkode får forhandleren udleveret af B&O. Efter at den er indtastet, så kan kunden vælge sin egen pinkode. Herefter er B&O tv’et beskyttet af en pinkode som hverken Bang & Olufsen eller forhandleren kender.

Hver gang tv’et har været uden strøm i nogle minutter, så skal denne pinkode indtastes, Tastes pinkoden forkert x-antal gange, så låses tv’et og kan ikke længere benyttes.

Hvis et B&O tv er blevet låst, så kan det kun låses op ved at en forhandler ringer til Bang & Olufsen og beder om at der genereres en ny master pinkode til produktet.

I den proces tjekkes at det ikke er varme varer, og er produktet meldt stjålet så bliver det ikke låst op.

 

Det var et 55″ Avant tv som dette der forsvandt (dog uden fod). Foto: Bang & Olufsen

 

BeoVision Avant dukkede op efter næsten 2 år

Tilbage i november 2015 der havde B&O-forhandleren i Odense indbrud på deres lager. Tyvene rendte med flere produkter, her i blandt et 55″ BeoVision Avant.

I sommers fik B&O-forhandleren i Sønderborg så en opgave. En kunde ville gerne have hængt sit nyerhvervede B&O tv op på væggen.

Det blev hængt op, og ved opstart bad det om pinkode. Den havde kunden desværre ikke, om ikke B&O-forhandleren kunne hjælpe her? Installatøren ringene hjem til butikken, og kollegaerne her gik ind for at finde fabriks-pinkoden.

Men her blinkede advarselslamperne. Det TV var meldt stjålet og 15 minutter senere stod politiet udenfor den uheldige “tv-ejers” dør.

Nu næsten 2 år efter at TV’et forsvandt ved et indbrud er det tilbage i Odense, og politiets efterforskning vil forsøge at finde frem til de mulige tyve og hælere, ved at spore baglæns på salget.

Den uheldige – og nu tidligere ‘BeoVision Avant’-ejer – fortalte at tv’et var købt brugt og at sælger ikke havde kvittering på det.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.