Forside Produkter HiFi & Surround

Amazon overrasker med nye Echo-højttalere

-

Uden forvarsel til offentligheden og med invitationer, der kun blev udsendt til udvalgte journalister, har Amazon i dag afholdt en presse-event, hvor de afslørede en række nye Echo-produkter.

Hovedattraktionerne var helt klart en ny Fire TV og så den næste generation af Echo-højttaleren, der har været med til at gøre Alexa til en af de mest populære, virtuelle assistenter på markedet. Den nye Echo har fået et løft i designet, som Libratone muligvis kan være lidt stolte af. Den cylindriske højttaler er nemlig nu omsvøbt i stof på samme måde som Libratones Zipp-højttaler har været det i årevis. Men den kan nu også fås med træfinish.

Den nye Echo-model er lavere end originalen, men alligevel både lyder og lytter den nye Echo bedre. Den har en hel ny lydarkitektur med separat woofer og tweeter og har nu fået Dolby-certificering på sin lyd. Samtidig har Amazon udviklet Echo’ens muligheder for at høre, hvad brugeren siger ved at gøre dens lytte-rækkevidde endnu større. Den nye Echo-hovedmodel er tilgængelig nu og koster 99 Euro, hvis man f.eks. har mulighed for at købe den på den tyske Amazon-side.

 

 

Men Amazon havde mere end blot den almindelige Echo med i rygsækken. De har også introduceret Echo Plus, der ligner den oprindelige Echo-højttaler, men er nemmere at sætte op for folk uden helt så meget teknisk forstand.

Den kommer præ-installeret med over 100 Alexa-skills, sådan at man f.eks. kan sætte intelligente pærer til den uden at skulle bøvle alt for meget med at få det til at virke. Det skulle gerne virke, så snart pærer og højttaler bliver sat til strøm for første gang. Og for ligesom at understrege, hvordan det virker, så følger der en Philips Hue-pære med i pakken, som tilsyneladende ikke kræver en Hue-bridge for at virke, men kan arbejde direkte med Echo-højttaleren.

For denne pakke skal man betale mindre end den oprindelige Echo kostede. Den kommer til at koste 149 Euro, og kan forudbestilles nu.

Det skal siges, at Amazon typisk ikke sender Echo-højttalere til Danmark, men har man forbindelser i (eller besøger) Tyskland eller Storbritannien, eller benytter en videresendelsestjeneste, kan man få fat i dem ad den vej.

 

Annonce