Forside Baggrund

Avast-sikkerhedsprogram havde malware ombord

-

Det er måske et af de frækkeste malware-angreb nogensinde.

Det er lykkedes for hackere at indsætte malware i en af verdens mest populære programmer til at gøre din computer mere sikker.

Annonce:

CCleaner, et program fra antivirus-giganten Avast, renser ud i cookies og andet stads, der kan fylde op på ens maskine, herunder spyware-lignende småprogrammer, der sender data videre om din adfærd.

Men hvis man har downloadet programmet mellem 15. august og 13. september i år, og dermed har hentet version 5.33 af CCleaner, har man fået lidt ekstra med i pakken.

Hackere er nemlig lykkedes med at bryde ind på Avasts installationsservere og sætte software ind, der sender et stykke malware med ud sammen med CCleaner 5.33.

Flere end 2 millioner mennesker nåede at hente den grimme malware, inden det blev opdaget af sikkerhedsforskere fra Cisco. Avast siger, at de nåede neutralisere truslen, før den kunne gøre skade på nogens maskiner, angiveligt fordi malwaren krævede en tilbagekobling til installationsserveren for at virke.

De mennesker, der har downloadet den farlige version af CCleaner er blevet opgraderet til version 5.34, der ikke har problemet.

Flere end 2 milliarder mennesker over hele verden bruger CCleaner, hvilket gør den til et af de mest populære applikationer i sin kategori.

Annonce:
Forrige artikelFullrate: Vi vil være “the good guy of WiFi”
Næste artikelHar Nintendo Switch en NES-emulator indbygget?
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.