Forside Indhold og distribution Film

Du forsvinder bliver dansk Oscar-deltager

-
Du Forsvinder (foto: Martin Dam Kristensen)

Den danske Oscar-komité indstillede i dag onsdag “Du forsvinder” som Danmarks kandidat til en nominering i kategorien for bedste udenlandske film.

Den komité, der indstiller den danske deltager til kapløbet om en Oscar-nominering i kategorien Foreign Language Film, mødtes onsdag den 20. september, og her blev det afgjort, at Danmarks Oscar-deltager i år bliver “Du forsvinder” af Peter Schønau Fog.

“Du forsvinder” er valgt fra en shortlist på i alt tre kandidater, som komitéen udpegede i august. De to øvrige titler i spil var “Gud taler ud” af Henrik Ruben Genz og “Underverden” af Fenar Ahmad.

Annonce:

Claus Ladegaard, der er konstitueret direktør for Det Danske Filminstitut og formand for komitéen, siger om valget af “Du forsvinder”:

“I første omgang har vi i komitéen glædet os over at se dansk film repræsenteret ved tre kandidater, der favner så bredt i genre, tema og stil. Opgaven har så været at pege på den film, som vi mener vil stå stærkest over for Oscar-akademiets medlemmer.”

“Med ‘Du forsvinder’ tackler Peter Schønau Fog et komplekst tema om skyld og ansvar på original vis, og det er en film, der både griber og udfordrer sit publikum. I sidste uge havde ‘Du forsvinder’ premiere på Toronto Filmfestivalen, og her fremhævede anmelderne Trine Dyrholm og Nikolaj Lie Kaas’ ‘kraftfulde’ og ‘bevægende’ præstationer som filmens hårdt prøvede ægtepar. At være med i Toronto er i sig selv en fin start for en Oscar-kandidat, for festivalen har ry for at være et godt springbræt for en film forud for nomineringskapløbet. Det bliver spændende at følge filmens videre vej i kapløbet over de kommende måneder.”

Om Du forsvinder

“Du forsvinder”, der er baseret på Christian Jungersens roman af samme navn, handler om at miste fodfæstet og sætter fokus på spørgsmålet om, hvorvidt vi har en fri vilje eller er styret af hjernens kemi.

Mia er gift med den succesrige skoleleder Frederik, som afsløres i at have begået et alvorligt underslæb. Har han gjort det af egen fri vilje, eller er han blevet ramt af en personlighedsforandring på grund af en hjernesvulst? Mia forsøger desperat at finde ud af, hvad der er sket, og hvilken mand hun egentlig er gift med. Se mere om filmen i filmopslaget

Nikolaj Lie Kaas spiller Frederik, mens Trine Dyrholm ses i rollen som Mia. I rollen som familiens advokat ses den nyligt afdøde svenske skuespiller Michael Nyqvist. Peter Schønau Fog har selv skrevet manuskriptet, og Louise Vesth har produceret for Zentropa med støtte fra Det Danske Filminstitut. “Du forsvinder” er instruktørens anden spillefilm efter hans Erling Jepsen-filmatisering “Kunsten at græde i kor” fra 2007.

“Du forsvinder”, der havde dansk premiere 20. april, er tilgængelig via streaming samt på dvd og Blu-ray.

Annonce:
KILDEPressemeddelse, Det Danske Filminstitut
Forrige artikelLibratone åbner første butik i Danmark
Næste artikelGoogle investerer i HTCs mobildivision
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.