Forside Indhold og distribution Film

Ville du købe denne ’personlige biograf’?

-

 

Hele VR-headset-bølgen har affødt en genfødsel af en type headset, mange anså for at være stendød.

Annonce:

Der er tale om den ’personlige biograf’, eller slet og ret et headset, hvor man kan se film helt alene og afskåret fra omverdenen.

Royole, et californisk firma, der normalt lever af at lave tynde AMOLED-skærme til professionel brug, forsøger sig nu i forbrugermarkedet med netop sådan et produkt.

Der sidder to 1080p AMOLED-displays i Moon, som modellen hedder, og disse sender videosignalet direkte ind i hvert øje. Lyden leveres via et par lukkede on-ear-hovedtelefoner, der er bygget sammen med resten af headsettet. Hovedtelefonerne har noise-canceling indbygget, hvis man f.eks. gerne vil have en personlig biografoplevelse i et fly eller lignende.

Den højre kop på Moon har en touchpad på, som man kan styre tingenes gang fra.

Royole Moon vejer 700 gram, så man skal formentlig sidde i en stol med god nakkestøtte for at bruge den i længere tid. Som Engadget anfører, så vejer Oculus Rift 480 gram og HTC Vive 555 gram, og disse anses for at være lidt tunge i det.

Moon kan modtage signaler via HDMI, så man kan reelt set koble den op til hvilken som helst videokilde. Man kan altså også bruge den til f.eks. konsolspil.

For denne fornøjelse skal man betale 800 dollar, hvilket med danske skatter og afgifter formentlig kommer op over 7.000 kroner. Den kan købes via den amerikanske butikskæde Brookstone, der via et partnerskab med Borderfree sender til bl.a. Danmark.

Hvad siger du? Er det en pris, du vil betale for at være alene med en film? Eller vil du hellere putte de penge ind i en hjemmebiograf? Giv lyd i kommentarsporet.

Annonce:
Forrige artikel4K HDR film har fået egen sektion i iTunes
Næste artikelTendens: Vinyl stiger, downloads falder
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.