Forside Indhold og distribution Biograf

Fox chef: Biografaktuelle film hjemme indenfor 6-12 mdr.

-
Foto: Shutterstock.com

Chefen for Hollywood-studiet 20th Century Fox forventer at forbrugerne kan leje biografaktuelle film hjemme om 6-12 måneder.

Hollywood forventer at en aftale om udlejning af biografaktuelle film falder på plads indenfor det næste år. Det skriver erhvervsmediet Bloomberg.

Lige nu handler det om at få alle detaljerne på plads i en aftale der er spiselig for alle interessenter.

“Forbrugerne vil kunne downloade lejefilm meget tidligere end nu for under $50”, fortæller topchefen for Hollywood-studiet 20th Century Fox, Stacey Snider, til Bloomberg.

 

Kun USA … for nu

Selvom dette i første omgang formentlig kun vil være tilgængeligt i USA, så indikerer det at der er en interesse blandt filmproducenterne om at få film til udlejning tidligere end i dag, mens filmene stadig er biografaktuelle.

Der bliver dog ikke tale om samtidige premierer i biografer og udlejning, men at film bliver tilgængelig for udlejning indenfor få uger efter biografpremieren.

Dette mod en højere pris, og her mener Fox-chefen at de lander en aftale om en pris på under $50 (omregnet kr. 315) for den tidlige adgang til filmene på PVOD (premium video on demand).

Det har tidligere været fremme at Comcast Corp. og Apple presser på for sådan en aftale. Comcast ejer selv Hollywood-studiet Universal.

Udmeldingen fra Fox-chefen fik aktiekursen til at dykke for biograferne i USA. Biografkæderne AMC, Regal Entertainment og Cinemark tabte torsdag mellem 4,2% og 5,1% af deres værdi på børsen torsdag.

 

Annonce