Forside Nyheder

iPhone 8 har et LTE-A Pro-modem…som den ikke kan bruge

-

Mens vi venter på 5G-telefoni, er teleselskaberne ved at gøre klar til LTE Advanced Pro.

Annonce:

Med indførsel af den teknologi loves der LTE-forbindelser, der skal måles i Gigabit/s.

De fleste af de nyeste flagskibstelefoner fra de store producenter er klar til den nye LTE-A Pro-teknologi. Det gælder såmænd også den nye iPhone 8. Det fandt iFixit i hvert fald ud af, da de splittede den nye iPhone ad.

Der er bare et lille problem. Hverken iPhone 8 eller iPhone 8 Plus kan benytte sig af de nye hastigheder, selvom de har modem’et ombord.

Det skyldes, at antennerne på de to telefoner ikke er lavet til at håndtere teknologien. Det skriver Engadget.

Årsagen skal angiveligt findes i Apples fejde med Qualcomm. De to firmaer har ikke været særligt gode venner i et stykke tid, og ligger i patentretssag mod hinanden. Qualcomm leverer LTE-A Pro-modem’er til stort set alle andre producenter, men Apple valgte at gå med Intels modem’er i til en større del af produktionen af iPhone 8.

Man kan altså ikke vide, når man køber iPhone 8, om man får en Qualcomm- eller Intel-version, og derfor fravalgte Apple formentlig at lægge de rigtige antenner ind, siden man alligevel kunne risikere ikke at have en LTE-A Pro-kompatibel telefon.

I USA forventes der at være LTE-A Pro-netværk klar inden årets udgang, og flere teleselskaber i Danmark er også på nippet til at skyde den nye teknologi af. Men det får iPhone 8-ejere altså ikke glæde af.

Annonce:
Forrige artikelElgiganten genåbner til elektronikkrig i Tilst, Aarhus
Næste artikelHvor blev iPhone-køerne af?
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.