Forside * Featured

Medie: Sådan vil svenskerne afskaffe licensen

-
Foto: 123rf.com. Illustration: recordere.dk

Svenskerne gør klar til at skrotte licensen til fordel for en medieskat.

Der er politisk enighed om at afskaffe licensen i Sverige og istedet erstatte det med en ‘public service’-skat. Det skriver det svenske medie Resume.

I dag betaler svenskerne 2.340 SEK om året i licens, svarende til kr. 1.830/år. Et beløb der er sat til at stige gradvist frem mod ca. 2.500 SEK i 2019, svarende til ca. kr. 1.955,-

Annonce:

I den nye ‘public-service’-skat anbefales et loft på omkring 1.300 SEK per skatteyder, svarende til ca. kr. 1.017,- årligt.

Det vil være ca. 70% af de svenske skatteydere som kommer til at betale det beløb over skatten. Derudover vil der være en gruppe på 20% som får reduceret beløbet, mens de sidste 10% helt slipper.

Den skattepligtige indkomst skal over 130.000 SEK, svarende til kr. 101.675, før der betales ‘public service’-skat.

Hvis forslaget vedtages, så betyder at en gennemsnitsfamilie i Sverige, med 2 voksne og 2 børn, kommer til at betale stort set det samme i licens som nu, mens enlige slipper med det halve.

 

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.