Forside Indhold og distribution Film

Ro på: Star Wars og Marvel bliver på Netflix i EU… for nu

-

Danske og øvrige EU-landes Netflix-kunder med hang til Disney-franchises kan ånde lettet op. I hvert fald midlertidigt.

Til trods for Disneys CEO Bob Igers dramatiske udmelding under en konference om Disneys trækken sig ud af Netflix, kommer film fra de to Star Wars- og Marvel-universer stadig til at være at finde på EU-Netflix i 2019, når Disneys streamingkanal går i luften. Det bekræfter Netflix’ danske PR-firma overfor Recordere.

Annonce:

Det er dog formentlig en stakket frist. Recordere har talt med en amerikansk Hollywood-kilde med stor brancheindsigt under forudsætning af anonymitet, og vedkommende bekræfter, at der på den lange bane er tale om en global strategi fra Disneys side.

Når Netflix i EU – og i øvrigt også i de fleste andre Netflix-lande udenfor USA – kan holde fast i Disney-filmene skyldes det de lokale distributionsaftaler. I mange lande samarbejder Disney med lokale distributører, der laver aftaler med contentudbydere, tv-kanaler m.m., og disse aftaler er ofte indgået for en lang årrække.

Med andre ord kan disse aftaler ikke bare opsiges med ét om to år, når Disneys streamingkanal åbner, især fordi denne formentlig vil starte i USA og derefter brede sig til resten af verden.

Dertil kommer, at Netflix faktisk er produktionspartner på Marvel-serier som ’Jessica Jones’, ’Daredevil’, ’Luke Cage’, ’Iron Fist’ og senest ’Defenders’, og det komplicerer bruddet yderligere.

Så selvom man ikke skal forvente, at Disney hiver stikket ud på alle deres film på Netflix i EU i 2019, vil det altså formentlig ske, efterhånden som distributionsaftalerne skal genforhandles, og Disney får mulighed for at skille f.eks. broadcast- og biografrettighederne fra streamingrettighederne.

Annonce:
Forrige artikelFox chef: Biografaktuelle film hjemme indenfor 6-12 mdr.
Næste artikelVildt rygte: Google vil købe HTC
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.