Forside Indhold og distribution Film

Star Wars Episode 9 skal have ny instruktør

-

Der er dem, der vil sige, at det lå i kortene.

Colin Trevorrow, der egentlig var blevet sat til at instruere det niende afsnit af Star Wars-sagaen, er ude.

Det sker efter, at Lucasfilm også har fyret Phil Lord og Chris Miller, der allerede var i gang med at instruere den Han Solo-film, der lige nu er i gang med at blive indspillet.

Ifølge en udtalelse fra Lucasfilm skyldes det simpelthen to forskellige visioner for, hvad Episode 9 skulle være. I løbet af processen blev det tilsyneladende åbenbart for begge parter, at de ville noget forskelligt med filmen. Det var af samme årsag, Phil Lord og Chris Miller bleve fyret.

Når man kan sige, at det lå i kortene, at Colin Trevorrow ville bliver fyret, skyldes det dog noget helt andet. Trevorrow har kun lavet én stor film før, nemlig ’Jurassic World’, der som bekendt blev et ret stort hit. Før den havde han kun lavet den mindre film ’Safety Not Guaranteed’ fra 2012.

Men i år lavede han filmen ’The Book of Henry’. Og den blev ikke bare et gigantisk flop ved billetlugen, det er også en af årets mest nedsablede film, når det gælder anmelderne. Den har kun end anmelderscore på 22% på Rotten Tomatoes, f.eks.

Tilliden til at Trevorrow kunne bære slutningen på den seneste Star Wars-trilogi var formentlig derfor ikke særlig høj hos Lucasfilm. Og så er selv den mindste uenighed om filmens retning en god undskyldning til at gå videre i teksten.

Der er endnu ikke sat navn på den nye instruktør-

Annonce