Forside Baggrund

Afsløring: Bilka solgte samme iPhone billigere blot 5 dage før “prisfejl”

-
Bilka solgte samme iPhone 8 64GB til kr. 4.299 blot 5 dage før “urealistisk lav” pris på kr. 4.323. Grafik: recordere.dk

Bilka annullerede mandag en række iPhone-ordrer med begrundelsen at der var tale om en “åbenlys prisfejl”. Men de har selv solgt samme model billigere ugen før.

Sagen handler om smartphones, model iPhone 8 64GB, der en kort overgang mandag d. 16/10 blev solgt på bilka.dk til kr. 4.323,-

Se også: Bilka bommert: Solgte billige iPhones, nægter at levere.

Annonce:

Kunder der nåede at handle telefonen til den pris oplevede senere at Bilka annullerede ordrene igen, med henvisning til at der var tale om en fejl med en “urealistisk lav” pris.

Bilka har senere oplyst til Finans.dk at det drejer sig om ca. 100 telefoner der blev bestilt til den pris. Bilkas normalpris er kr. 6.186,- for iPhone 8 64GB.

“Det er korrekt, at vi har annulleret et mindre antal bestillinger, der er afgivet, da der var tale om en åbenlys prisfejl”, forklarede Bilka til Ekstra Bladet onsdag, hvor de fortsatte:

“I sagens natur er vi ærgerlige over, at den pågældende iPhone 8 ved en fejl fremgik til en forkert pris – for en kort bemærkning”.

 

Afsløring: Bilka solgte selv samme telefon billigere 5 dage før

Men efter tip fra flere læsere kan recordere.dk nu afsløre, at ugen før solgte Bilka selv samme telefon under den pris som senere er blevet kaldt “urealistisk lav”.

Det skete da Bilka i Herning havde særtilbud på iPhone 8 64GB til kr. 4.299,- onsdag d. 11/10. Et tilbud der også kunne findes på nettet, hvor det blev annonceret via Facebook.

Tilbudet var begrænset til 25 stk. der blev solgt efter først til mølle princippet.

Alligevel mener Bilka at kunder, der 5 dage senere bestilte samme telefon på nettet via bilka.dk til kr. 4.323,- var i ond tro og burde have indset at denne – lidt højere – pris var urealistisk lav.

 

Opslaget fra Bilka Herning på Facebook lød:

Kender du en, som ønsker sig en ny iPhone ?

I morgen har vi en super skarp pris på iPhone 8 64 GB
kun 4299.- pr. stk. !!!

Tilbuddet gælder fra d. 11/10 kl. 6.00. 
Vi har kun 25 stk., som bliver solgt efter først til mølle princippet. 
Fra kl. 6-8 foregår salget fra kundeservice.

 

Forbrugerråd: Klag

Forbrugerrådet Tænk opfordrer kunder der føler sig snydt til at klage.

“Bilka har efter min opfattelse et meget svagt grundlag for sin konklusion. En pris på 4.323 kr. for en smartphone er jo ikke urealistisk. Man kan ikke regne med, at alle kender de forskellige modeller af iPhones, og hvilket prisniveau man kan forvente af den konkrete model”, udtalte Jakob Steenstrup, jurist ved Forbrugerrådet Tænk, til Finans.dk i onsdags og fortsatte:

“Bilka bør genoverveje beslutningen, og forbrugerne, der har været i god tro, bør klage til Forbrugerstyrelsen. Her vil de med stor sandsynlighed få medhold, medmindre de konkret har haft en udsædvanlig adfærd. Eksempelvis har købt mange telefoner på kort tid”.

Sådan klages der.

 

Annonce:
Forrige artikelJean-Claude Van Damme har hovedrollen i ny Amazon-serie
Næste artikelGodt nyt: LG B6 har fået HLG HDR opdatering
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.