Forside Indhold og distribution Film

Disney-tjeneste kan blive hjemsted for alle vores downloadede film

-

Det ser ud som om, Disney er ved at løse et problem, mange filmfans slås med.

Mediegiganten har nemlig ifølge Bloomberg lokket flere af Hollywoods store selskaber til at springe med på deres ’Movies Anywhere’-tjeneste, inklusive 20th Century Fox, Warner Bros. og Universal Pictures. Dermed mangler kun Paramount og Sony, hvis de største, klassiske Hollywood-studier skal være dækket ind.

Tjenesten løser det problem, som branchen også forsøgte at løse med Ultraviolet-tjenesten – nemlig at have et enkelt sted, hvor digitale filmforbrugere kan få adgang til alle deres downloadede film, uanset hvilket studie, det kommer fra. Denne tjeneste var dog især tiltænkt onlineversioner af film, man også havde købt på f.eks. Blu-ray.

 

 

Den fragmentering, som Ultraviolet skulle undgå, er dog nu ved at dukke op i en anden form. Når man køber en downloadet 4K-film fra iTunes, har man kun adgang til den derigennem. Selv om man allerede har købt filmen én gang, skal man købe den igen hos Amazon, hvis man f.eks. hellere vil se den på en Amazon Fire TV-boks.

Det problem vil ’Movies Anywhere’ løse ved at give adgang til filmen uanset, hvor den er købt, skriver Bloomberg.

Paramount er ikke med i aftalen endnu, men er åbne overfor det, ligesom Hollywoods største independent-filmselskab, Lionsgate, er positive. Kun Sony er afvisende, angiveligt på grund af uenigheder om det økonomiske.

 

Demo video

Her er en videogennemgang som Movies Anywhere har udgivet (engelsk tale). Her viser de trin for trin hvad tjenesten kan.

 

 

Annonce