Forside Nyheder

Ny aftale: DR streaming koster millioner

-
Illustration: recordere.dk

DR har indgået ny aftale om distribution af streaming tv for millioner.

DR har haft distributionen af streaming tv i udbud, og valget faldt på den hidtidige leverandør. Det skriver MediaWatch.

Nu er der indgået en ny kontrakt med Akamai, der står for distributionen af DR-signalerne på nettet, det såkaldte CDN (Content Delivery Network).

Annonce:

Den nye aftale ventes at blive dyrere grundet voksende forbrug i såvel konsumering som øget kvalitet (der kræver mere båndbredde at udsende, og dermed koster mere).

Akamai har været DR’s underleverandør på området siden slutningen af 2013.

“Vi har valgt Akamai, fordi selskabet har en stærk teknisk løsning, som møder de behov, vi har. Akamai har kapaciteten til at følge med i den vækst, som vi forventer inden for streaming i de kommende år. Og de har givet os den bedste pris”, fortæller chef for DR Teknologi, Mikkel Müller, til MediaWatch.

To firmaer andre bød også på opgaven, men det er ikke offentligt hvem byderne var.

 

Maks. 202 mio. over 4 år

Den nye kontrakt træder i kraft til december, og den lyder på maksimum 202 mio. over de 4 år som aftalen kan løbe (en 2-årig kontrakt der kan forlænges med yderligere 2 x 1 år).

Den endelige pris for DR streaming over de næste 4 år kendes dog ikke endnu.

DR forventer at prisen stiger år for år, men at den samlede udgift bliver lavere end maksimum-beløbet.

Den endelige pris vil afhænge af såvel forbrug som kvalitet (antal brugere, antal streamerede timer samt den kvalitet der streames i).

“Det er svært at sætte tal på stigningen, fordi det afhænger af, hvordan trafikken udvikler sig, og det kan vi jo af gode grunde ikke vide nu. Men vi taler måske om en årlig stigning på 10-20%”, fortæller Mikkel Müller, til MediaWatch.

Den nye aftale er tilmed skruet sammen på den måde at prisen per MB falder når dataforbruget stiger.

Udover højere forbrug, så venter DR løbende at hæve kvaliteten på DR TV streaming i den periode kontrakten løber.

 

Annonce:
KILDEMediaWatch
Forrige artikelHistorisk høj efterspørgsel på streaming af original Blade Runner
Næste artikelOnePlus høster følsomme data fra brugerne
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.