Forside Nyheder

To gode grunde til at købe den nye Amazon Fire TV – DVR og PiP

-

Hvis hører til de Rec.dk-læsere, der har fået fingre i en Amazon Fire TV-boks fra udlandet, kan der være god grund til at opgradere til den nyeste model.

Den nye version af Amazons streaming-boks kommer i form af en Chromecast-agtig dongle, men den kan faktisk et par ting, som den gamle model ikke kan.

Amazon har nemlig afsløret, at den udgave af Fire TV, der kommer i næste måned, kommer til at have Fire OS 6 ombord. Denne er baseret på Android Nougat, og kommer til, som Amazon siger det, at have ’paritet’ med sidste års Android-system.

Som det Amazon Fire TV-fokuserede website AFTNews konstaterer, betyder det to vigtige ting, nemlig at Fire TV vil kunne understøttet Picture-in-Picture, sådan som Nougat gør det. Det samme gælder for DVR-funktioner som videooptagelse og time-shifting.

Det skal dog understreges, at Amazon kun har bekræftet, at der vil være tilgængelige API’er for disse funktioner. Med andre ord kan apps – inklusive Amazons egne – gøre brug af disse funktioner. Men app-producenterne skal naturligvis lige indbygge det først.

Det økosystem, der er omkring Fire TV kan dog også betyde, at tredjeparts-producenter laver apps, der er helliget disse tre funktioner og som kan samarbejde med andre apps. Hvordan det kommer til at spille, vil tiden vise – men nu ved vi, det er muligt.

Annonce