Forside Nyheder

Windows 10 høster ulovligt mange data, siger hollænderne

-

Holland: Microsoft indsamler for mange private data, uden at brugerne ved hvor de ender og hvad de bruges til.

Windows 10 bryder med databeskyttelses-loven i Holland. Det konkluderer det hollandske datatilsyn.

Årsagen er at Microsoft indsamler for mange private data igennem Windows 10, og dette uden at brugerne ved hvad de data bruges til.

“Det viser sig, at Microsofts operativsystem følger hvert skridt du tager på din computer. Resultatet er at der laves en detaljeret profil af dig”, fortæller Wilbert Tomesen, der er vicedirektør i det hollandske datatilsyn, og han fortsætter:

“Hvad betyder det? Har brugerne kendskab til dette, og ønsker de det? Microsoft har brug for at give brugerne mulighed for selv at vælge om de ønsker dette”.

Ifølge datatilsynets rapport så informerer Microsoft ikke tydeligt nok omkring det forhold at der indsamles data om brugen af apps og surfing på nettet (via Edge-browseren).

“Microsoft skal have et gyldigt samtykke fra brugere til at behandle deres personlige data. Brugerne skal være velinformerede og vide præcist hvad de siger ja til. Dette er ikke tilfældet”, lyder det fra datatilsynet.

Nogle af de indsamlede data benyttes til personlige reklamer og købsanbefalinger, og det fremgår heller ikke tydeligt nok i operativsystemet.

Microsoft vil nu samarbejde med det hollandske datatilsyn om at få Windows 10 gjort lovlig.

 

Annonce