Forside Nyheder

HBO-hack var led i større cyberkrigs-angreb

-

Der er langt fra de lavteknologiske krigsscener i ’Game of Thrones’ til moderne cyberkrigsførelse.

Alligevel var ’Game of Thrones’ i sommer en del af et større, koordineret cyberangreb, udført mod USA af en iransk hacker.

Måske husker du, hvordan HBO i august fik lækket adskillige afsnit af ’Game of Thrones’, og hvordan dette fremstod som et ransomware-angreb. Der blev også lækket manuskripter og meget andet, og hackeren fik adgang til medarbejderes personlige oplysninger, interne dokumenter og e-mails. Der var tale om flere terabytes.

Nu har det amerikanske justitsministerium sigtet den mand, de er sikre på, står bag angrebet. Han hedder Behzad Misri og har ifølge den amerikanske regering ”handlet på vegne af det iranske militær og har udført angreb på netværk tilhørende amerikanske militærsystemer, softwaresystemer til styring af nukleare anlæg, samt israelsk infrastruktur”.

HBO-angrebet var altså kun en lille del af den større mængde angreb, som Misri er sigtet for, og som samlet set peger på cyberkrigsførelse, snarere end et simpelt ransomware-angreb.

Misri er dog blevet sigtet uden sin egen tilstedeværelse, da han ikke befinder sig i USA, og derfor endnu ikke er blevet arresteret.

Annonce