Forside Nyheder

Klage over “reklame”-kasket i DR-program afvist

-
Kristian Gintberg med den omtalte kasket. Foto: Bjarne Bergius Hermansen / DR

En tv-seer klagede over en kasket, som DR-vært Kristian Gintberg havde på i en ’Sommer Summarum’-udsendelse, men seeren fik ikke medhold.

Da DR sendte programmet ’Sommer Summarum’ i sommers blev en seer fortørnet over den kasket som værten Kristian Gintberg havde på.

I de programmer møder værterne op i deres eget personlige tøj, og for Kristian inkluderede det hans røde kasket med teksten ‘Ammo’.

Annonce:

Seeren mente, at kasketten var umulig at overse, og at der var tale om skjult reklame for streetwear-mærket Streetammo.

Nu har sagen været behandlet i Radio- og TV-nævnet som ikke gav klager medhold.

Nævnet lægger i den forbindelse vægt på, at der ikke er tale om en sponsoreret kasket, men at hovedbeklædningen derimod var værtens privateje og dermed med til at vise Kristian Gintbergs personlige stil.

“At en tv-vært er iklædt beklædningsgenstande med logoer og lignende går ikke i sig selv ud over, hvad der er redaktionelt berettiget. Radio- og TV-nævnet finder ikke, at ’Sommer Summarum’ indeholder skjult reklame for ’Streetammo’ i strid med reglerne”, hedder det i afgørelsen.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.