Forside Produkter Mobil

TEST: Huawei Mate 10 Pro

-
Huawei Mate 10 Pro

Recordere.dk har haft det nye flagskib fra Huawei til test. Med OLED skærm og dual kamera er der budt op til dans mod iPhone 8Plus/X og Samsung Galaxy S8+.

For nogle få år siden mødte recordere.dk Huawei i Barcelona på den store mobilmesse MWC, og dengang syntes vi godt nok deres ambitioner om at være et top 3 selskab inden for smartphones var rimeligt optimistisk. Men lige siden da er det kun gået en vej med salgstallene for den kinesiske producent, og det er op, og det endda med raketfart.

I dag er der ingen som ikke kender Huawei for deres Mate eller Honor telefoner, og Huawei ligger i dag og svinger mellem 2. og 3. pladsen på salgstal i store dele af Europa.

Annonce:

Det er derfor med spænding vi har modtaget deres nye flagskib Mate 10 Pro, der ud fra specifikationerne skulle kæmpe direkte imod Samsungs og Apples topmodeller.

 

Huawei Mate 10 Pro kasse

Udpakning og installation

Huawei Mate 10 Pro kommer i en lækker lille æske, der udover telefonen indeholder et USB-C opladerkabel og en USB lader, og så et in-ear headset, der kører USB-C.

Telefonen er super lækker i sit stål / glas design, og ligesom f.eks. Samsung Galaxy S8 er der skærm til kant. Men skærmen buer ikke som det er kendt på S8 serien. Til gengæld er Mate 10 Pro væsentlig lettere at holde på, når man har store fingre som mig. Der er kun en lille sort kant i top og bund.

På forsiden har du udover skærm også et selfiekamera, men ligesom på de fleste telefoner i dag, er der ingen fysiske knapper. På bagsiden, der også er dækket af glas, finder du et Leica Dual kamera, som vi vender tilbage til senere i anmeldelsen. Og så har Huawei stadig sin fingeraftrykslæser liggende lige under de to kameralinser.

Læs også: TEST: iPhone X

På siden finder man lydstyrke og tænd/sluk knap, og i bunden finder man et USB-C stik, som både bruges til opladning og eventuelt kablede hovedtelefoner. Huawei har ligesom Apple valgt at droppe mini-jack på deres Mate 10 Pro flagskib. Sjovt når de mindre modeller stadig har. På den anden side finder man dual-sim skuffen.

Huawei Mate 10 Pro kommer i farverne Mocha Brown og grå.

På indersiden har Huawei kælet for performance. Telefonen kommer med Huaweis egen Kinin 970 processor og hele 6GB RAM at arbejde med, og 128 GB hukommelse.

Telefonen kommer med Android 8 Oreo, og så med Huaweis egen opdaterede brugerflade der hedder EMUI.

 

Super lækker AMOLED skærm

Huawei Mate 10 Pro kommer med en 6 tommer AMOLED skærm der kører 2160×1080 pixel i opløsning i 18:9 format.

Skærmen står ualmindeligt skarpt i både mørke og stærkt lys, og både farvegengivelse og kontrast er noget af det bedste jeg har set. Og selvom skærmen er stor føles den stadig let overskuelig og let at ramme. Dog tog jeg mig selv i mest at bruge begge hænder når jeg brugte telefonen. Det gør jeg dog også med Apples 5.5 tommer Plus skærme.

Læs også: TEST: Samsung Galaxy S8+

Selvom du sidder med en 6 tommer skærm, så ligger telefonen faktisk bedre i lommen end f.eks. Apple iPhone Plus modellerne. Den føles ikke lige så markant som dem.

 

Rigtig god performance

Den indbyggede Kinin 970 chipset og de 6GB RAM, gør at Android spiller med meget høj performance. Vi har testet både video og 3D spil, og nærmest aldrig følte man hakken når man spillede eller surfede videoer.

Kigger man inde i Kirin 970 finder man et octa-core processor setup, hvor 4 kerner kører med high-performance Cortex A73 2.36 GHz kerner og fire andre kører med energibesparende Cortex A53 kerner, der kører 1.8 GHz.

Vi testede telefonen med Antutu og 3D Mark, og på Antutu Performance lå vi mellem 175.000 – 178.500 i de gentagende test, ligesom vi i 3D mark lå omkring 2.900 i gentagende test. Hastighederne er marginalt hurtigere end den performance man får med Samsung Galaxy S8 Plus som vi testede tidligere på året. Og på Antutu’s liste ligger Huawei Mate 10 Pro på en flot 6. plads.

 

Batteritid og opladning

Huawei Mate 10 Pro kommer med et 4000 mAh batteri, og det giver sammen med Android 8 en rigtigt god batteritid. På intet tidspunkt oplevede vi at være i nærheden af at løbe tør for strøm ved en dags forbrug med både spil og video. Og løber man så tør for strøm understøtter Huawei Mate 10 Pro hurtigoplades til ca. 60% på en halv time.

Opladning fra ca. 0 – 100% tager ca. 1 time og 25 minutter. Opladningen tager længere og længere tid jo mere du smider på batteriet, så selvom du får ca. 55-60% på en halv time, så når du altså ikke til 100% på den næste halve time.

Huawei Mate 10 Pro har ligesom de andre Huawei telefoner en ret god og omfattende funktionalitet til at optimere batteriforbrug, og sørger for at programmer ikke hænger i baggrunden og suger livet ud af batteriet.

Selvom Huawei Mate 10 Pro har glasbagside, har Huawei ikke valgt at tilbyde trådløs opladning på deres flagskib. Det er lidt ærgerligt, når deres nærmeste konkurrenter nu har det som standard.

 

Kamera og video

På bagsiden af Huawei Mate 10 Pro finder man to Leica branded kameramoduler på henholdsvis 12MP farve med OIS (Optisk billedstabilisering) og et 20MP sort/hvidt monokrom kamera uden billedstabilisering. Begge kameraer har f/1.6 aperture (åbning).

Standardopløsningen på billeder taget med Huawei Mate Pro 10 er 12MP, og kombinationen af de to objektiver giver ganske gode billeder. Jeg tog som altid telefonen med en tur i haven, og tog lidt motiver fra en solrig vinterramt samling af planter og frugttræer.

 

I dagslys syntes jeg Huawei ligger tæt på niveau med Samsung Galaxy S8+ og Apple iPhone 8 Plus, og det er absolut et af de bedre kameraer du få fat i, hvis du køber smartphone for at have et godt kamera med i lommen også.

Alle billeder jeg har taget er taget med fuldautomatiske indstillinger, og hvis man er lidt fotointeresseret, er der masser af muligheder for at tweake kameraets opsætning selv, og på den måde få endnu bedre billeder.

På videodelen tager Huawei Mate 10 Pro også gode videoer. Video kan optages i op til 4K/UHD og også der er Huawei Mate 10 Pro en topspiller.

 

Telefon delen

Huawei Mate 10 Pro kommer med dual-sim skuffe, så du kan have både job- og privat simkort i telefonen på samme tid. Det gør det også let at købe et lokalt data-SIM kort hvis man er uden for EU og ikke kan roame på sit normale SIM kort.

Huawei Mate 10 Pro understøtter VoLTE på de 4G netværk der understøtter det, og lydkvaliteten på samtaler er ganske god.

 

EMUI Userinterface

Software

Huawei Mate 10 Pro kommer med Android 8 Oero med Huaweis eget EMUI brugerflade oven på, og selvom EMUI klart er en af de letteste brugerflader derude, så syntes jeg de temaer som Huawei har lagt med er lidt kedelige i forhold til Androids egen brugerflade.

Men EMUI har nogle gode features, og giver dig mulighed som bruger for at vælge om du vil have dine programmer i en app-folder, eller direkte på skrivebordet på telefonen.

EMUI performer til gengæld rigtigt godt, og kommer du fra IOS så er der mange ligheder, som gør det let at gå fra Apple til Android.

 

Konklusion

Huawei Mate 10 Pro er en super telefon, hvor du får meget for pengene. Du får et godt kamera, en fantastisk skærm og en god batteritid pakket ned i Huawei’s nyeste flagskib.

Jeg savner dog trådløs opladning, når man i slutningen af 2017 er oppe i flagskibstelefoner, men det er nok ikke alle der ser det som et savn, og hvis det er det eneste så er det også til at leve med. Og så ville jeg elske at man kunne få valgmuligheden for en ren Android oplevelse uden EMUI brugerfladen.

Telefonen kommer i handlen den 27. november, og prisen ligger lige nu på 5.990 kr.

Se dagspris her.

Huawei Mate 10 Pro

5.990 Kr.
9.2

Design

9.0/10

Skærm

9.0/10

Performance

9.5/10

Kamera / Video

9.0/10

Batteri

9.5/10

Pris

9.0/10

Plus

  • Meget smartphone for prisen
  • Høj ydelse
  • Super kamera
  • God batteritid

Minus

  • Savner trådløs opladning
  • Savner muligheden for en ren Android oplevelse
Annonce:
Forrige artikelTrådløs iPhone-opladning bliver hurtigere med næste iOS
Næste artikelBoxers prisstigning er nu godkendt
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.