Forside Nyheder

4K UHD Blu-ray recordere inden OL i Japan

-
Illustration: recordere.dk

Muligheden for at optage i 4K UHD på Blu-ray skal være klar til næste sommer OL.

Standarden er på plads. Forleden kunne organisationen bag Blu-ray formatet, The Blu-ray Disc Association, meddele at specifikationerne til at optage UHD Blu-ray er på plads.

Det næste der skal på plads, før det bliver muligt at optage tv-udsendelser i 4K UHD kvalitet, er de fysiske medier og recorderne.

Annonce:

Det skal gerne være på plads inden næste sommer OL, der afholdes i Japan i år 2020.

Netop Japan er også der hvor Blu-ray-produkterne fortsat holder stand overfor streaming. Der er fortsat godt gang i salget af Blu-Ray-produkter på det marked, og hele 75% af salget går på Blu-Ray-optagerne.

Det er også i Japan at den nationale broadcaster NHK, det der svarer til DR eller BBC på de kanter, går forrest med udvikling og forsøg indenfor tv. De tester allerede på 8K nu, men det er endnu for tidligt at tænke i 8K til almindelig tv eller Blu-ray.

Til gengæld ventes japanerne at være klar til at investere i en masse nye ‘4K UHD’-recordere op til næste sommer OL, så derfor arbejdes der på at få de produkter klar.

Det ventes at tv-udsendelser i Ultra HD bliver almindelige i Japan allerede fra næste år (2018).

 

 

Annonce:
Forrige artikelYouSee ændrer i deres TV pakker til januar
Næste artikelStofa dropper at producere eget indhold for nu
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.