Forside CES CES 2018

CES 2018: Samsung og LG i konkurrence om næste generation TV

-
LG OLED tunnel på IFA 2016. Foto: recordere.dk

Både LG og Samsung har deres næste generation TV med på CES-udstillingen til januar.

Hvis vi skal tro alle rygterne fra det koreanske nyhedsmagasin etnews, så vil både LG og Samsung bringe flere tv-nyheder med på CES-udstillingen til januar.

Altså ikke blot et nyt lineup, men forskellige produkter som etnews’ kilder i elektronikindustrien kategoriserer som strategiske for Samsung og LG.

 

Store TV og 8K

Der har allerede været en nyhed fremme om at Samsung viser et 150″ jumbo tv baseret på en skærm med micro LED pixels, men store TV ser ud til at blive et fokus på CES.

Samsung QLED vokser også, og vil nu for første gang udkomme i over 100″.

En anden premiere bliver QLED TV med 8K UHD. 8K ventes at blive et fokus på CES, da der varmes op til kommende begivenheder der transmiteres i 8K, som Sommer OL i 2020 i Japan.

En anden nyhed er at næste års QLED fra Samsung kommer med forbedret sortgengivelse.

 

OLED med indbygget lydprojektering

LG bringer flere OLED-nyheder med på CES. En af dem skulle være med forbedret lyd i frontglasset, den teknik der kaldes CSO (Crystal Sound OLED).

Sony lancerede deres A1 OLED TV med CSO tidligere i år og nu er LG klar med en opgradering til den teknologi.

Det nye næste år er at LG TV skulle være i stand til at detektere hvor der sidder nogen foran TV’et og sende lyden i den retning. Altså en form for projekteret lyd, direkte fra frontglasset på et OLED TV.

 

Mindre wallpaper TV

Et andet rygte går på at LG Wallpaper OLED TV kommer i størrelser mindre end den nuværende 65″-udgave. Det er helt tynde TV-skærme, her omkring de 4 mm i tykkelse, hvor elektronikken sidder eksternt. I 2017-udgaven er elektronikken placeret i en soundbar, om det er den løsning de fortsætter med er der ingen forlydender om.

LG ventes også at fremvise et TV baseret på micro LED, ligesom både Samsung og LG vil fremvise prototyper af TV-displays der kan rulles sammen.

Teknologifremvisninger med micro LED og rulle-tv er ikke produkter der kommer i masseproduktion næste år, så det store på CES bliver fortsat ‘krigen’ mellem OLED og QLED.

 

 

Annonce