Forside Nyheder

Fremtidens universalfjernbetjening kommer til februar

-

Caavo er en universalfjernbetjening lidt ud over det sædvanlige.

Lige nu lever vi med en virkelighed, hvor et hav af streamingbokse med proprietære fjernbetjeninger gør det svært at finde universalfjernbetjeninger, der virker på tværs af dem alle. I hvert fald, hvis alle funktioner skal være dækket ind.

Annonce:

Caavo er dog ret anderledes. Den bruger noget, der kaldes for ’machine vision’ (i Caavos tilfælde kalder de det naturligvis for ’Caavo Vision’), der kan ”se”, hvad der sker på en maskine, og reagere på det.

Med andre ord kigger Caavo-systemet simpelthen på det samme billede som du ser på skærmen, analyserer det, og reagerer på det. Det er altså ikke data fra en separat kilde, der bliver analyseret, men slutresultatet på skærmen.

Det betyder for eksempel, at Caavo kan reagere på interface-funktioner, som Apple, Amazon, Roku eller Google bygger ind i deres bokse, uanset, hvor proprietære, de er.

Læs også: TEST: NEEO multifjernbetjening

Den kunstige intelligens i Caavo kan således arbejde på tværs af alle disse platforme, så hvis du laver en søgning efter en serie på din Apple TV, kan Caavo lave en samtidig søgning på en Roku-boks, hvis du har begge dele. Søgning i tjenester, der ikke er tilgængelig på alle de samme bokse, kan altså nu ske fra ét sted.

Det kræver naturligvis, at alle boksene køres igennem en slags hub-boks, sådan at alle HDMI-signalerne samles på Caavo-platformen. Og her kommer så den dårlige nyhed: Caavo-boksen understøtter 4K, men ikke HDR.

Men kan du undvære HDR, kan du bruge Caavo-fjernbetjeningen til det hele. Der er endda integration med Alexa og Google Assistant, sådan at du også bare kan bruge din stemme til at kommandere rundt med dine streamingbokse.

Sådan et produkt er altid dyrt i starten, så man skal lægge 399 dollar, eller mere end 2.500 kroner (før danske skatter og afgifter) for Caavo. De første 5.000 enheder er klar til levering 14. februar. Du kan skrive dig op til en Caavo her.

 

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.