Forside Nyheder

Hiper vildledte om hastighed på bredbånd

-
Foto: recordere.dk

Forbrugerombudsmanden: Internetudbyderen Hiper vildledte i deres markedsføring af internethastighed.

Forbrugerombudsmanden har indskærpet over for internetudbyderen Hiper, at virksomheden skal ændre sin markedsføring af bredbånd.

Hiper kan tilbyde en bredbåndshastighed med 1000 Mbit, men kun ganske få kan modtage så hurtig en forbindelse. Dette var ikke tydeligt oplyst i markedsføringen, som derfor var vildledende.

“Du kan få Danmarks hurtigste internetforbindelse. Hele 1000 Mbit den ene vej og 1000 Mbit den anden”, lød det i Hipers markedsføring af fiberbredbånd.

Men kun ganske få forbrugere kan udnytte et bredbånd med en kapacitet på 1000 Mbit begge veje. Selv om Hiper kan levere en sådan hastighed ”til stikket”, er det i praksis kun muligt at modtage og dermed anvende den markedsførte datahastighed på 1000 Mbit/s ved brug af særligt udstyr og under særlige forhold.

Da hastigheden på en internettilslutning kan være afgørende for valg af leverandør, så skal markedsføringen være klar og forståelig, lyder det fra Forbrugerombudsmanden, som også fortæller at Hiper har ændret sin markedsføring nu.

 

Annonce