Forside Nyheder

Nu kan du roligt putte musik fra Universal ind i din Facebook-video

-

Det kan virke som en detalje, men det er faktisk en stor nyhed for mange mennesker.

Facebook har netop indgået en verdensomspændende aftale med Universal om, at deres brugere frit kan putte musik fra selskabets kunstnere ind i deres Facebook-videoer. Det skriver Variety.

Annonce:

Facebook vil så afregne med Universal for brugen af musikken.

Det betyder for eksempel, at du kan bruge musik med alle fra Lady Gaga over Metallica til Kanye West som baggrundsmusik til din Instagram- eller Facebook Live-video, uden at Facebook hiver videoen ned på grund af copyright-problemer.

Det betyder også, at brugere kan uploade musikvideoer eller koncertvideoer til deres profiler, uden at det skaber nogle problemer. Det sidste har traditionelt set ikke været noget, musikselskaberne har gjort et stort nummer ud af rent juridisk, men det er rent faktisk et brud på copyright-lovgivningen. Med denne aftale er der kommet orden på sagerne.

De to firmaer kalder initiativet for begyndelsen på et længere samarbejde, der skal udmønte sig i nye musikprodukter. Der er foreløbig ikke noget nyt om, hvorvidt de andre, store pladeselskaber har tænkt sig at følge trop.

Annonce:
Forrige artikelYouTube ‘Remix’ musiktjeneste har nu aftalerne i hus
Næste artikel’Netflix for biografer’ er et hit i USA
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.