Forside Nyheder

Qualcomm forsøger at få iPhone X forbudt i USA

-

Kan du huske dengang, Samsung prøvede at få forbudt iPhone i sit hjemland, USA?

Det skete i forbindelse med den tilsyneladende uendelige patentkrig mellem Apple og Samsung. Sydkoreanerne udnyttede, at iPhone faktisk re-importeres til USA, når de er blevet samlet i Kina, og forsøgte at få en dom igennem USAs internationale handelsdomstol, der forbød importen af iPhone, fordi telefonen var midt i en patentsag. Det lykkedes aldrig.

Annonce:

Alligevel forsøger Qualcomm nu nøjagtig det samme. Apple og Qualcomm er blevet rigtig godt og grundigt uvenner, fordi Apple har droppet Qualcomms trådløse chips, som Apple nu siger er for dyre i licenser.

I stedet har Apple i en del af sine iPhones brugt chips fra Intel, og i USA handler det blandt andet om iPhone X-modeller, der sælges af de to teleselskaber AT&T og T-Mobile, som til sammen udgør langt det største iPhone-salg i landet.

Det er disse iPhone X’er, som Qualcomm nu forsøger at få nedlagt et fogedforbud imod (re-)importen af. Qualcomm mener, at både iPhone X og iPhone 7 bryder deres patentrettigheder på 16 områder.

Men Apple kæmper også den anden vej. Samme dag, som anmodningen om fogedforbudet blev indsendt (onsdag), anlagde Apple også sag mod Qualcomm. Apple påstår at CPU’erne i Qualcomms Snapdragon-chipset forbryder sig mod patenter, de ejer.

Qualcomm har markedsført Snapdragon i årevis, men hvis Apple alligevel får retten på sin side kan det få drastiske konsekvenser for Qualcomm, hvis globale indtægter i høj grad kommer fra salg af Android-telefoner med Snapdragon ombord.

Annonce:
Forrige artikelSæson 2 af ’Mindhunter’ bekræftet af Netflix
Næste artikelFor børn: Gratis animationsfilm som adventskalender på MinBio
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.