Forside Indhold og distribution Film

Streamingtjenesten Popcorn Time er dømt ulovlig og skal blokeres

-
Fotos: Shutterstock. Illustration: recordere.dk

Nu er Popcorn Time kendt ulovlig ved en dansk ret og blokeres nu af danske internetudbydere.

Retten på Frederiksberg har nu afgjort, at streamingtjenesten ‘Popcorn Time’ skal blokeres i Danmark. Det skriver Rettighedsalliancen.

Popcorn Time er ikke én filmtjeneste, men derimod en serie af streamingtjenester der udbyder film fra Torrent-tjenester som streaming. Den originale Popcorn Time lukkede sidste år, men siden er der dukket nye udgaver op på nettet.

Myndigheder og rettighedshavere har kæmpet i flere lande om at få stoppet tjenesterne, der distribuerer film- og tv-serier uden betaling til rettighedshaverne.

Udfordringen har været at Popcorn Time er en decentral tjeneste, som brugerne i modsætning til en hjemmeside benytter via et program på deres computer eller fjernsyn, og at Popcorn Time distribuerer indhold, som hentes mange forskellige steder fra. RettighedsAlliancen meldte allerede i 2015 Popcorn Time til politiet, men det førte ikke til, at tjenesten blev stoppet dér.

Nu er der afsagt dom mod Popcorn Time, og her lagde retten til grund, at Popcorn Time kan sammenlignes med en medieafspiller, som EU-Domstolen for nylig har afgjort i sig selv stiller beskyttet indhold til rådighed.

Det betyder, at Popcorn Time er ulovlig, og at de pågældende tjenester, der leverer indhold og data, skal blokeres. Rettighedsalliancen fortæller at de vitale dele, der gør Popcorn Time funktionsdygtig, dermed sættes ud af kraft.

Det er første gang at der ses en retsafgørelse som konkluderer at et program i sig selv kan krænke ophavsretten. Rettighedsalliancen fortæller at det er godt nyt for fremtidens håndhævelse af rettigheder på digitale tjenester.

 

Annonce