Forside Produkter Gadgets

TEST: NEEO multifjernbetjening – Del 1

-
NEEO fjernbetjening.

Endeligt kom vores NEEO fjernbetjening som vi har ventet på siden februar 2015. Og i første del af vores test, vil vi pakke ud og se om vi kan få den til at virke med det mest basale.

Siden NEEO blev præsenteret på Kickstarter har Recordere.dk spændt fulgt med, og vi bestilte faktisk vores NEEO fjernbetjening den 13. februar 2015, og har ligesom mange andre ventet i spænding.

I dag blev spændingen så udløst da FedEx dukkede op med vores NEEO fjernbetjening og BRAIN enhed.

Annonce:

Udpakning & Installation

NEEO kommer i en stor kasse der består af en fjernbetjening, en BRAIN, en laderstand, og en håndfuld kabler til strøm, netværk og en IRDA forlænger.

Installationen er jo en ting, der i virkeligheden fortsætter for evigt, så i denne del af testen har vi bare sat TV, AV-Reciever, Sonos, Philips Hue, Apple TV 4K og YouSee’s YSR-2000.

 

Fjernbetjeningen kommer i et lækkert aluminium finish, med en lille touch farveskærm, hvor man kan styre sine enheder. Men siden NEEO startede deres projekt har de også lavet apps til iOS og Android, og selvom det gør ondt at sige det, så virker det som om der er lagt mere energi i at lave nogle lækre apps, end at gøre NEEO fjernbetjeningen færdig.

Vi oplevede i de få timer vi indtil nu har testet flere nedbrud på fjernbetjeningen, mens de samme funktioner virkede perfekt på iOS app’en. Det er jo lidt sørgeligt, når man har købt det bundle der både har BRAIN og fjernbetjening med.

Men kigger vi på design, så minder NEEO fjernbetjeningen om en god Bang & Olufsen remote, med færre knapper, men let og overskuelig i designet. Det er et af de steder hvor man ser den største forskel på f.eks. Logitechs fjernbetjeninger.

 

BRAIN enheden, der er en hub for de mange forskellige fjernbetjeningsprotokoller som NEEO understøtter skal tilsluttes som det første. Ved start af installationen kræver den ethernet, men efter en kort installation kan man fjerne netkablet igen og køre ren trådløst netværk. Desværre understøtter NEEO ikke 5 Ghz netværk, så det kræver du har adgang til et 2.4 Ghz trådløst netværk.

Efter en kort opstart kan man begynde at tilføje enheder. Det gøres let ved at man skriver modelnavnet på den enhed man vil tilføje.

 

Trin for trin for at tilføje et LG TV til NEEO

I vores tilfælde var det et LG OLED65B6V TV, som NEEO’s store katalog af enheder let fandt, og satte op. Så kom turen til vores Pioneer VSX-1131 Reciever som også står i kataloget over understøttede enheder, og der fandt vi første problem. NEEO havde ikke slået knappen for CD til, så jeg kunne ikke bruge den, og skal nu vente på at NEEO’s support afdeling for knappen integreret, for der er ikke nogen “træn selv” funktion i NEEO.

Men til gengæld virker den godt med vores Apple TV4K som vi også slog til, og der var der en recipe (opskrift af flere trin), som nu kan tænde TV, slå over på AV reciever, og tænde for Apple TV. Det virker rigtigt godt.

YouSee TV boks er et “Stupid device”

Så kom turen til YouSee’s YRS-2000 TV boks. Og interessant var det at den faktisk var med i kataloget allerede, mindre spændende var det at den af NEEO blev kaldt et “Stupid device” en dum enhed, hvor de ikke kan tænde den automatisk.

Det er selvfølgelig lidt ærgerligt, og det er noget vi vil grave yderligere i når vi har chancen, men også det er vi nødt til at vente med til næste del af vore test.

Men med YouSee boksen kunne vi også lave en opskrift, der tænder TV, og skifter til HDMI 1 på TV’et og så skal vi bare selv tænde boksen. YouSee boksen kan naturligvis tændes på NEEO fjernbetjeningen, men ikke automatisk.

 

Hvad er recipes?

NEEO har et koncept som hedder recipes. Det er en trinvis handling som er delt op i trin. Det kunne f.eks. være at se Apple TV. En opskrift kunne så se sådan her ud

  1. Tænd TV
  2. Vent 5 sek
  3. Skift til HDMI 2 på TV
  4. Tænd AV Reciever
  5. Skift til HDMI 4 på Reciever
  6. Tænd Apple TV

En sådan opskrift kan så med tiden forædles, så hvis man f.eks. har Philips HUE lys, så kan man også få NEEO’s BRAIN til at dæmpe lyset, når man skal se film. Det er der nu ikke noget nyt i. Det er noget man har kunne med mange andre fjernbetjeningsløsninger længe. Der hvor NEEO skulle være bedre, er det meget intuitive interface som den har. Det er noget vi vil teste igennem i næste del af vores test af NEEO fjernbetjeningen.

 

Hvad kommer i næste del?

I næste del går vi igennem hvordan man laver opskrifter, og om vi har fået NEEO til at rette de fejl der var med vores AV reciever. Vi regner med at den er klar efter weekenden.

Vi kigger også nærmere på integration til Sonos og Philips Hue.

Hvis der er ting du vil have vi kigger på, så skriv det endelig i kommentarfeltet.

Prisen på NEEO fjernbetjening og BRAIN som vi købte var ca. 2.530 kroner.

 

Denne artikel er en del af serien: NEEO anmeldelse

Annonce:
Forrige artikelTEST: NEEO multifjernbetjening – Del 2 med konklusion
Næste artikelSMS fylder 25
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.