Forside Produkter Connected Home

TEST: TP-Link wifi extender med powerline

-

Jeg har leget lidt med en wifi extender fra TP-link. I modsætning til de enheder jeg tidligere har testet foregår backhaul af wifi signalet til din primære router gennem elkablerne.  det kaldes powerline eller PLA.

Backhaul gennem PLA er på papiret det bedste fra begge verdener. Enheden er lige så let at installere som en standard wifi extender, men det trådløse signal skal ikke gennemtrænge etageadskillelser og andet stads, og man slipper for at trække Ethernet kabler rundt i hytten. What’s not to like?

Annonce:

For kort at nævne specifikationer, så understøtter enheden 2×2 802.11n 2,4 GHz wifi. En smule skuffende til 500 kr efter min mening, men wifi ydelsen er for så vidt ok når jeg tester. Selvfølgelig slet ikke på niveau med de highend enheder jeg før har testet, men der er immervæk også et par tusinde i prisforskel.

Problemet med denne løsning er, at man ikke kan forudse om PLA delen virker i ens hjem. For mit eget vedkommende i denne test kunne PLA delen ikke række mellem to etager, og dermed er løsningen i min præcise testcase ubrugelig.

I en nøddeskal kan man sige, at forudsat at PLA-delen virker så er det en fin og brugbar løsning. Jeg vil dog anbefale at man låner sig frem og prøver det af, før investeringen foretages. Eller som minimum køb et sted hvor der er returret!

Nørd’o’teket

Denne artikelserie bringes i samarbejde med Nørd’o’teket, hvor du kan læse supernørden Steen Garbers Enevoldsen‘s tanker om meget af den teknik du møder i hverdagen.

Annonce:
Forrige artikelTOP 10: De mest populære mobiler i november 2017
Næste artikelBland virtuel LEGO med det rigtige via ny AR-app
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.