Forside CES CES 2018

LG’s 2018 OLED TV kommer med HFR og hurtigere chipset

-
LG W8 wallpaper OLED TV

I en pressemeddelse fra LG, løfter LG nu sløret for hvad vi kan forvente af deres 2018 lineup af OLED TV.  Udover High-Frame-Rate (HFT), byder 2018 også på en opdateret processor.

På sidste års CES viste LG en prototype af HFR paneler, hvor de viste TV med op til 120 billeder per sekund. Det kaldes HFR (High-Frame-Rate), og er nu klart til at blive rullet ud i LG’s 2018 modeller.

Samtidigt kommer LG med en ny processor, der hedder a9 (Alpha 9), som kommer i de større serier (C8, E8 og W8), i entry serien kommer LG med en mindre processor, som har nogle begrænsninger når det gælder HFR.

Annonce:

Med HFR får LG OLED ejere mulighed for at se video med op til 120fps, men lige nu er det så som så med indhold der understøtter den høje hastighed.

LG har dog ikke nået at få HDMI 2.1 porte på TV’et, da specifikationerne ikke var klar da man skabte de nye modeller, så det er kun muligt at opnå de høje hastigheder via streaming fra f.eks. Netflix, YouTube, BBC, Amazon og TV udsendelser, når de understøtter de nye højere hastigheder. Det vides dog ikke om LG har forberedt TV’et til firmwareopdatering, så de eventuelt kunne opdatere HDMI standarden til 2.1 efter lanceringen.

Læs også: LG viser verdens største OLED TV frem på CES

 

LG WebOS 4

Det forventes at alle de nye modeller kommer med WebOS 4. En kilde til recordere.dk fortæller at hans app allerede i november blev testet til WebOS 4.

Læs også: CES 2018: LG TV vil lære jeres vaner gennem AI

 

LG E8 får nyt design

Fra 55 tommer til 77 tommer

B8 serien kommer som vanligt i 55 og 65 tommer, mens C8 serien kommer i 55, 65 og 77 tommer. E8 kommer i 55 og 65 tommer, og Wallpaper serien W8 kommer i 65 og 77 tommer.

Priser og levering er ikke oplyst.

 

LG alpha 9 processor

Pressemeddelse (På engelsk)

α (Alpha) 9 processor
LG’s newest α (Alpha) 9 intelligent processor provides true-to-life images with incredibly rich colors, sharpness and depth for more realism. A core innovative element of the α (Alpha) 9 is the four-step process of noise reduction, which boasts twice as many steps compared to conventional techniques. This algorithm allows for greater finesse in noise reduction, improving the clarity of images affected by distracting artifacts and enabling more effective rendering of smooth gradations.

The processor also improves color performance, thanks to the advanced mapping capabilities make colors look closer than ever to the original content. The improved color correction algorithm allows for more natural colors by expanding the reference color coordinates seven-fold compared to before. α (Alpha) 9 is designed to support high frame rate (HFR) for producing smoother and clearer motion images at 120 frames per second for better rendering of fast-action content such as sports and action movies. As a result of the new image processor, 2018 LG OLED TVs can display any content at maximum quality for a truly spectacular viewing experience.

4K Cinema HDR
2018 OLED and SUPER UHD TVs from LG feature 4K Cinema HDR, which introduces a truly cinematic experience to the home, regardless of the format. LG’s 2018 OLED and SUPER UHD TVs add support for Advanced HDR by Technicolor, building on a legacy of supporting most major HDR formats, from the superior viewing experience of Dolby VisionTM to HDR10 and HLG (Hybrid Log-Gamma). LG’s 2018 OLED and SUPER UHD TVs process HDR images dynamically frame by frame using LG’s proprietary algorithm, Enhanced Dynamic Tone mapping. Both 2018 OLED TVs and SUPER UHD TVs come with Dolby Atmos object-based surround sound for the best audio-visual experience possible.

ThinQ
With AI functionality embedded in their TVs, LG customers can speak directly into the remote control to enjoy all the convenient features of today’s advanced voice assistant technology. LG’s ThinQ TVs also function as smart home hubs, offering access to other smart home products such as robotic vacuum cleaners, air conditioners, air purifiers, smart lights, smart speakers and many other devices that can connect to the TV via Wi-Fi or Bluetooth.

LG’s ThinQ offers an enhanced interactive experience in the company’s newest smart TV lineup, including OLED and SUPER UHD TV models by employing Natural Language Processing (NLP) to deliver intelligent voice-activated control and connectivity based on LG’s own deep learning technology, DeepThinQ. With a dramatically streamlined setup process, viewers can easily and quickly connect to gaming consoles and external soundbars. Users can search for information, images or videos featuring specific content by making a verbal request through the TV’s remote control such as “show me all the movies this actor has starred in” or “show me yoga videos”.

LG TVs with ThinQ AI supports services based on Electronic Program Guide (EPG) to deliver information in real time or change to a channel that offers the content requested. Instruct the TV to “search for the soundtrack of this movie” or “turn off the TV when this program is over” without repeating the name of the program or entering a specific time.

Følg CES i Las Vegas på recordere.dk
Annonce:
KILDEflatpanels.dk
Forrige artikelSpotify opkræves milliarder for brud på copyright
Næste artikelJanuarudsalg 2018 – Elektronik tilbud
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.