Forside CES CES 2018

Panasonics nye OLED TV er først med HDR10+

-
Panasonic FZ-950 OLED TV

Panasonic har fremvist deres nye OLED TV for 2018 og det bliver de første OLED TV der vil understøtte det nye HDR10+

Panasonic har givet et første kig på de nyheder der er på vej i år på tv-siden hos dem indenfor OLED TV.

I år hedder OLED-serierne FZ800 og FZ950, og når de kommer på markedet senere i år vil de erstatte de nuværende EZ950 og EZ1000. Dog beholdes den 77″ EZ1000, der blev lanceret på IFA-udstillingen for 5 måneder siden, på markedet.

Annonce:

Begge de to serier får TV i 55″ og 65″ og det bliver de første OLED TV der understøtter den nye åbne HDR10+ (High Dynamic Range) som Samsung og Panasonic står bag.

HDR10+ håndterer – modsat HDR10 – dynamiske metadata. Det betyder at HDR kan tilpasses helt ned på billeder og f.eks. være forskelligt indstillet fra scene til scene, på samme måde som Dolby Vision kan. Men modsat Dolby er det en åben standard hvor fabrikanterne kun betaler et mindre årligt administrationsgebyr for at være med, og ikke betaler per produkt der sælges.

 

Panasonic FZ-800 OLED TV

 

Tunet af ‘Hollywood’

De nye Panasonic TV er igen i år ‘tunet’ af Hollywood-specialister og en ny HCX-chip sørger for at TV’et har power nok til den avancverede billedbehandling i 4K som de kræver. Her samarbejdes med firmaet Deluxe om at få billedgengivelsen så tæt på instruktørens ønsker som muligt.

Panasonics tætte samarbejde med Hollywood har allerede fået den betydning at flere og flere studier benytter Panasonics OLED i deres post production miljøer, som en reference til at monitere resultatet af efterbearbejdning og color grading.

Panasonic kalder også disse nye OLED TV for deres hidtil hurtigste til skærmopdateringen, så ‘input lag’ skulle være lav til fordel for gamere.

FZ950-serien kommer med en højttaler der er ‘Tuned by Technics’.

Mere information følger til den officielle europæiske Panasonic-lancering til februar.

 

Følg CES i Las Vegas på recordere.dk

 

Annonce:
Forrige artikelDavid Letterman vender tilbage hos Netflix
Næste artikelSamsung satser på AI og 8K – klar med 85″ QLED
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.