Forside Baggrund

The Wall: Samsungs OLED-killer på 146″ med MicroLED

-

Samsung har fremvist et modulært tv-system baseret på MicroLED, hvor første produkt bliver en 146″ OLED-konkurrent.

Rygterne var løbet forud, men de var gode nok. Samsung har forsket i at basere tv-skærme til hjemmet på MicroLED-teknologi.

Annonce:

I LED-skærmene, der ikke må forveksles med det der markedsføres som LED TV, er det lysdioder der danner de enkelte subpixels (rød, grøn og blå) der tilsammen udgør en pixel.

Teklnologien har været anvendt til storskærme i årevis. Dem der bruges til koncerter, stadions, storskærmsarrangementer og andre steder hvor der er brug for en stor skærm.

Selvom pixels i disse LED-baserede storskærme kan være små, så vil pixelstrukturen ses når man går tæt på. Derfor har Samsung forsket i MicroLED, hvor de enkelte pixels dannes af lysdioder der er meget mindre, og dermed kan bruges til skærme i hjemmet.

Billederne herunder virser forskellen i pixelstørrelse. Det er de almindelige små LED til venstre og MicroLED til højre. Bemærk at ‘firkanterne’ på MicroLED-skærmen er 3 stk. lysdioder (rød, grøn og blå). Så på det areal der er 9 subpixels på ved traditionel lille LED, der kan være ca. 80 subpixels i MicroLED.

 

Almindelige små LED tv. kontra MicroLED th. Foto: recordere.dk

 

OLED konkurrent på 146″

Samsungs teknologi er – ligesom storskærmene – modulbaseret. Dvs. at skærmene kan bygges større eller mindre.

Med MicroLED får man et TV med alle de gode egenskaber: Pixels der lyser selv (ingen bagbelysning), høj kontrast, perfekt sort, detaljer i såvel mørke som lyse områder, hurtig skærmopdatering mv. – men uden OLED-skærmenes bagsider som mørkere billeder (færre nits på skærmen) og retension/burn-in.

Det første TV fra Samsung baseret på MicroLED er et jumbo tv på hele 146″, og Samsung ville ikke fortælle hvor små TV der kan produceres med den nuværende teknologi. Altså om 146″ er det mindste der kan laves, eller om det også kan benyttes på ‘mindre’ TV.

Det nuværende største OLED TV baseret er på 77″, med 88″ rygtet på vej her til CES-udstillingen.

 

Samsung The Wall. Foto: recordere.dk
Samsung The Wall. Foto: recordere.dk
Samsung The Wall. Foto: recordere.dk

 

Pris og tilgængelighed

Samsung The Wall i 146″ bliver tilgængeligt i 2. halvdel af 2018.

Prisen ville de ikke løfte sløret for endnu.

 

Følg CES i Las Vegas på recordere.dk

 

Annonce:
Forrige artikelLG: Robotterne kommer
Næste artikelNy Sony Blu-ray med HDR10 og Dolby Vision
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.