Forside Detail

Elgiganten-ejer skal tilbagebetale 22 mio. efter Fona-krak

-
Foto: recordere.dk

Elkjøp Nordic trak uretmæssigt millioner ud af Fonas kasse inden elektronikkæden måtte dreje nøglen om.

Elgigantens ejer, Elkjøp Nordic, er blevet dømt i landsretten til at tilbagebetale 22 mio. kroner som retten fandt uretmæssigt blev trukket ud af Fona-kæden inden den krakkede. Det skriver Computerworld.

Fona måtte dreje nøglen om i foråret 2016 efter i en periode at have haft økonomiske problemer.

Ejkøp, der ejede 40% af Fona og samtidig var storleverandør af varer til Fonas butikker, endte med dengang at overtage 10 af Fona-butikkerne mens 46 andre butikker måtte lukke.

Annonce:

Senere er 3 af de 10 tilbageværende butikker, der i en periode blev drevet som Elgiganten, også lukket. Det drejer sig om Nørreport, Rødovre og Lyngby.

Men lige inden Fona krakkede der hævede Elkjøp 22 millioner fra Fonas kassekredit i banken Nordea, som en forudbetaling for forskellige vareleverancer.

Men det havde de ikke ret til, lyder det nu i en afgørelse fra landsretten, der dermed stadfæster en tidligere afgørelse i byretten. For en uge efter at pengene var hævet der gik Elkjøp over til at forlange forudbetaling for varer, og det fik Nordea til at lukke for kassekreditten, så F Group – selskabet bag Fona – trådte i betalingsstandsning.

Computerworld skriver, at ifølge Østre Landsret der har “forudbetalingen ikke [været] ordinær, men omstødelig efter konkursloven. Der var ved betalingen sket en uretmæssig forskydning mellem kreditorerne”.

Elkjøp Nordic må derfor tilbagebetale de 22 millioner kroner.

 

Annonce: