Forside Nyheder

De første 5G-telefoner lander næste år

-

Det ser ud som om, vi får 5G-telefoner, før vi har et 5G-netværk.

3GPP, der sætter standarderne for mobildata, fik langt om længe lagt sig fast på en 5G-standard for et par måneder siden, og derefter er det gået stærkt med at komme igang med at implementere standarden.

Annonce:

Nu har Qualcomm så meldt ud, at en lang række smartphone-firmaer har forpligtet sig til at lave smartphones med Qualcomms kommende 5G-modem, Snapdragon X50. Det er blandt andre Sony, LG, HTC, ASUS, Oppo, Vivo, Xiaomi, ZTE og Nokia/HMD Global. Disse telefoner begynder allerede at komme på markedet i 2019.

Udmeldingen kommer oven i den allerede offentliggjorte nyhed, at Samsung også vil lave smartphones med Qualcomm-modem’er i de kommende fem år.

Fraværende fra listen er Huawei og så naturligvis Apple, der ligger i retssagskrig med Qualcomm, fordi de har valgt at putte Intel-modem’er i en stor del af deres iPhone-produktion. Huawei har deres egen teknologi, som de tester lige nu i bl.a. Danmark.

Qualcomm har samtidigt meldt ud, at en række internationale teleselskaber er i gang med forberede tests af 5G-netværk med X50-modem’et allerede i år. Ingen danske teleselskaber er på listen, og det er tvivlsomt, om der når at blive rullet et 5G-netværk ud til forbrugerne, før de ovennævnte telefoner begynder at dukke op ved Mobile World Congress til næste år.

Annonce:
Forrige artikelHuawei annoncerer dato for lancering af næste flagskib
Næste artikelNetflix redder endnu en sci-fi-film fra druknedøden
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.