Forside Nyheder

Fusion: Ny underholdningskæmpe med YouSee, Viasat, TV3 og Viaplay

-
Foto: recordere.dk

TDC Group har netop udsendt en fondsbørsmeddelse, hvor de fortæller at de fusionerer med MTG Nordics, der bl.a. ejer Viasat, TV3 og ViaPlay.

Sammen vil TDC og MTG skabe en underholdnings- og mediegigant på det nordiske marked. Selskaberne omfatter bl.a. brands som YouSee, Get, Viasat, TV3-kanalerne og Viaplay.

Det er forretningsenheden MTG Nordics der lægges sammen med TDC Group.

Ifølge aftalen vil MTG modtage 308.880.260 TDC-aktier og 3,3 mia. svenske kroner. Dermed vil MTG få en ejerandel på 28 pct. af TDC Group.

Alle MTG Nordics’ aktier vil blive overført til TDC Group.

 

Over 3 mio. nordiske kunder

Den nye mediegigant vil samlet have over 3 mio. nordiske kunder, og være repræsenteret i mere end 10 mio. husstande, der enten har et TDC eller MTG produkt.

Jeg er utrolig glad for, at MTG Nordics bliver forenet med TDC Group. Vores to forretninger supplerer hinanden fantastisk, og sammenlægningen vil give os en endnu stærkere innovationskraft. Vi vil dermed få mulighed for at tilbyde de nordiske forbrugere endnu mere attraktivt indhold samt at skabe den næste generation af underholdningsprodukter. Selskabet vil være det første af sin slags i Europa,” siger TDC Groups koncernchef, Pernille Erenbjerg

I det nye selskab vil det være TDC’s administrerende direktør, Pernille Erenbjerg, der fortsætter som administrerende direktør, mens MTG’s Anders Jensen bliver vicekoncernchef.

Gennemførsel af aftalen indebærer, at visse kriterier skal være opfyldt, ligesom aktionærerne i TDC Group og MTG skal godkende aftalen, og parterne skal sikre sig de nødvendige godkendelser fra konkurrencemyndighederne i de relevante lande. Transaktionen forventes gennemført i anden halvdel af 2018.

 

Annonce